OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kupliva pop-up Ravintola Henriksissä


Satamakadulla sijaitseva ravintola Henriks on yksi Tampereen ravintolaskenen legendoista. Elokuussa ravintola on hellinnyt lomalta palaavia herkullisella pop-up-menulla, jossa maistuvat grillin herkut ja kesän maut. Pop-up on vielä avoinna lauantaina 12.8.


Henriks avaa syyskauden sloganinsa mukaan rennon tyylikkäästi. Kokki Valtteri Hakkaraisen loihtimalla menulla on monia niin perinteisiä kuin modernimpiakin herkkuja – vähintäänkin kohtuulliseen hintaan!

Minä ja seuralaisemme pääsimme maistelemaan menulta useampia annoksia. Keittiön tervehdyksenä saimme nauttia kesäisen ja raikkaan makuisen annoksen rieskaa ja savumuikkua, jossa eri raaka-aineiden tekstuurit tulivat herkullisestii esiin. Pop-upin ruoat sopivat erinomaisesti jaettavaksi, joten otimme hot dogia cole slaw -salaatilla sekä ylikypsää porsaan kylkeä grillikasvisten ja pippurikastikkeen kanssa.

Hodari oli aivan jotain muuta, kuin perinteisesti hodarista saattaa odottaa. Maukas lammasnakki oli saanut kumppanikseen tomaattisalsaa, pikkelöityä punasipulia, rucolaa ja tuoreita yrttejä. Tämä oli ehdottomasta paras koskaan syömistäni hodareista!

Vastaavasti possu oli todella suussasulavaa ja yhdessä grillivihannesten ja pippurikastikkeen kanssa kokonaisuus, joka oli ehkäpä aika perinteinen, mutta erinomaisesti toteutettu.

Jälkiruoat, ananasta kookoksella ja rommilla sekä suklaata ja minttua, olivat melko tasapainoisia – ei näitä voinut edes verrata! Herkullisia ja sopivankokoisia herkkupaloja ruoan päätteeksi. Koko kokonaisuudesta ja ehdottomasti hyvä mieli.

Mikäli et ehdi maistelemaan pop-up-ravintolan herkkuja, niin Henriksin suositut lauantaibrunssit käynnistyvät taas 19.8. alkaen lauantaisin klo 12-15.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää