Sitko Pizza & Bar tarjoaa pizzaelämyksiä Tampereella

Hyvää ruokaa lähituotettuna.

Tampereella, vain kivenheiton päässä Hämeenkadulta, löytyy uusi mielenkiintoinen ruoka- ja juomapaikka.

Henri Salenius on yksi Sitkon ravintoloitsijoista. Miehen silmät suorastaan hehkuvat, kun hän ylpeänä kertoo ideastaan. Tämä on lapsi, jota on kokeiltu ja testattu jo vuosia. Tekijöilleen tämä on sydämen asia, rakkauslapsi. Kaikki sisustusta ja ruokaa myöten on tarkkaan harkittua ja ”koelaboratorion” kautta käytettyä.

Viisi vuotta sitten löytyi pizzanpohjaksi juuri oikeanlainen juuri. Hapanjuuri. Väittäisin, että nimenomaan pohja on pizzassa asian ydin. Sopivan jämäkkä ja maistuva. Mutta olen väärässä. Koko jutun ydin on se, mitä on pizzan päällä.

Tällä hetkellä listalta löytyy vain kuusi pizzaa. Kuulostaa pöljältä, mutta siinä on ihan tarpeeksi. Kaikille löytyy jotain, kalasta kasvikseen. Myöhemmin listaa on tarkoitus laajentaa noin kymmeneen vaihtoehtoon.

SITKOSSA AVAINSANOJA ovat luomu ja lähituotanto. Raaka-aineet tilataan kauppahallista tutuilta firmoilta ja  lähialueen pienviljelijöiltä. Tomaattipohja tulee suoraan Italiasta purkissa, mutta sekin on vain ja ainoastaan tomaattia. Ei mitään muuta. Täydellisen makuista sellaisenaan. Ei mitään lisättyjä mausteita. Myös juustot, anjovikset, kinkut, salami ja oliivit ovat aitoa Italian tuontia.

Testiryhmämme (3 henkilöä) syö siis puolet listasta. Palaute on pelkästään positiivista. Kaikki maut ovat erikseen, ei mitään mössöä. Anjovis maistuu sellaisenaan ja basilika maistuu itsenään. Jokainen suullinen pizzaa tarjoaa oman makuelämyksensä. Ideana on se, että ruoka-aineet eivät peitä toistensa makuja.

Pizzat paistetaan kiviarinauunissa, eli oikeassa pizzauunissa rakkaudella ja lämmöllä.

TULEVAISUUDESSA SITKO tulee toimimaan myös lounaspaikkana. Ideana on että lounaankin yhteydessä voi eurooppalaiseen tapaan nauttia myös lasillisen viiniä tai ottaa yhden oluen. Meitä suomalaisiahan tämä ajatus pelottaa, ja kohta Päivi Räsänen puuttuu asiaan tukka liehuten. Mutta näinhän muualla maailmassa toimitaan, kyllä se yksi viinilasillinen haihtuu elimistöstä parissa tunnissa. Nautittavuutta. Ja rentoutukaa suomalaiset.

Myös alku- ja jälkiruokia on luvassa.

Mutta älkää odottako Sitkolta pelkkää pizzaa. Paikka on myös baari. Eveliina, joka vastaa baarista,  painottaa myös juomisen tärkeyttä. Tähän paikkaan voi tulla myös pelkästään fiilistelemään ja nauttimaan juomaa.

Paikka panostaa viineihin ja hanatuotteisiin. Viinit ovat kausiluonteisia ja vaihtuvia. Itse valkoviinin ystävänä rakastuin talonviiniin. Toivottavasti se ei vaihdu. Hanasta löytyy viittä eri olutta ja yksi siideri, lisää valinnanvaraa löytyy pulloista Pullo-oluissa on painotettu Ipaa. Ja tottakai listalta löytyy myös Grappaa, kirkkaana ja meripihkanvärisenä versiona.

SISUSTUS ON  karunkiva, paikassa on sopivaa kotikutoisuutta. Erityishuomion saavat koulun juhlasalista pelastetut tuolit ja kirpputoreilta löytyneet vesilasit, jotka ovat kaikki uniikkeja.

Lamput ovat miehekkäitä, mutta tunnelmaaluovia. Viihtyisä, kiva. Ruoka on jumalallisen hyvää. Henkilökunta reipasta ja mukavaa.  Tänne on kiva tulla viihtymään. Ja töissä on Suomen mestaruuden pizzanpaistossa voittanut Riina, joten laatu on taattua.

 

Sitko Pizza& Bar
Näsilinnankatu 22, Tampere
Avoinna:
Ti-to 17:00 – 23:00
Pe: 17:00 – 00:00
La: 14:00 – 00:00
Su: 14:00 – 21:00

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää