Vuoden 2018 kiinnostavimpia ensi-iltoja


Katsotaan miten tänä vuonna käy?


Viime vuonna kirjoitteli samankaltaisen ennusteen ja ainakin itse pinnalle nostaneistani viidestä elokuvasta kaikki saivat melkein viisi tähteä. Tänä vuonna kävin elokuvissa noin kuusikymmentä viisi kertaa. Suomalaiset käyvät elokuvissa noin 1,3 kertaa asukasta kohti. Arvion kirjoitin neljästäkymmenestä neljästä elokuvasta. Kaikista katsomistani en ehtinyt kirjoittaa, tai niistä ei ollut pressinäytöksiä. Myös aika monen elokuvan kävin katsomassa kahteen kertaan. Alien Covenantin jopa kolme kertaa.

Annoin neljästä viiteen tähteä jopa 21:lle elokuvalle. Kaksi elokuvaa sai vain puolikkaan tähden. Loput sitten siltä väliltä.  Aloitetaan jatko-osista, joita tänä vuonna on taas runsaasti. Marvelilta saamme useammankin jatko-osan, mutta kahta niistä odotan eniten.

Deadpool 2


Voiko ensimmäisen osan hirvittävää ja hauskaa väkivaltahuumoria vielä ylittää? Uskon että voi. Veikkaan, että tähän on satsattu niin paljon, että tämä on jopa ensimmäistä osaa parempi. Ja onhan mukana myös mahtava uusi hahmo Cable.

Avengers – Infinity war


Avengers leffat ovat toimineet ja parantuneet. Mutta meneekö soppa jo liian infinityksi, kun sekaan heitetään ultimaattinen pahuus: Thanos?

Halloween

Jamie Lee Curtis palaa vielä kerran Laurie Stroden rooliinsa, vaikka sarjan ns kahdeksannessa osassa (sitä Halloween kolmostahan ei kyllä tähän viralliseen sarjaan edes lasketa) hän viimein näytti saavansa loppunsa… Mutta nyt hän vihdoin ja viimein ottaa viimeisen kerran yhteen veljensä Michael Myersin kanssa? Tätä odotan jännityksellä.

Pacific Rim Uprising


Varmasti mielenkiintoinen elokuva, mutta itse pelkään tämän olevan aikamoista sontaa ja pelkkää räiskettä. Alkuperäinen ohjaaja Guillermo Del Toro on heitetty pois ohjaajan pallilta ja nyt Star Wars elokuvista tutusta Jon Boyega leivotaan uutta actionsankaria.

The Predator

Tässä yksi ehdoton suosikkini tulevista jatko-osista. Niin. Kyllä. Jatko-osista. Ensin nimittäin puhuttiin elokuvan uusintaversiosta, mutta ohjaaja Shane Black on kuitenkin kertonut, että kyseessä onkin yllättäen ihan uusi ja oma elokuvansa.

Näkee sitten.

Muut elokuvat

Myös muita mielenkiintoisia elokuvia toki tulevaan vuoteen mahtuu. Nappasin tähän listaan nyt muutamia mielenkiintoisia esimerkkejä. Hittejä vai huteja?

Mary Shelley

Kertoo kirjailijan henkilökohtaisen rakkaustarinan Frankenstein kertomuksen takana.Elokuvan pääosassa Mary Shelleynä nähdään ihastuttava Elle Fanning. Jännittää vain, saadaanko leffaa teattereihin, ja koska. Se nimittäin on ollut jo valmiina jonkin aikaa, mutta hyllytettynä.

Bohemian Rhapsody

Kaikille tuttu Freddie Mercuryn tarina nähdään vihdoin valkokankaalla. Itse ainakin odotan innolla. Mr. Robot sarjan Rami Malek nähdään itse rokkikukkona. Musiikillisesti ainakin varmasti huikea.

Alita: Battle Angel


Tarina outosilmäisestä tytöstä, joka erinäisten taistelujen läpi etsii itseään. Luotan ohjaaja Robert Rodriguezin rouheaan tyyliin, mutta valitettavasti James Cameron on päässyt näpläämään käsikirjoitusta. Odotan kuvallisesti ja toiminnallisesti upeaa, mutta juonellisesti läsähtävää pannukakkua.

Annihilation


Luotan ainakin Natalie Portmanin hyviin roolivalintoihin. Hän ei ihan mihin tahansa pilipali juttuun lähde mukaan. Luotan myös Alex Garlandiin kirjoittajana ja ohjaajana (Ex Machina). Portmanin hahmo lähtee etsimään kadonnutta miestänsä hallituksen sulkemalle alueelle, missä luonnonlait eivät pidä paikkaansa…

The New Mutants


Tämä on tämän vuoden SE elokuva, mitä odotan eniten. Tuo sarjakuvajoukkio on ihan oma lempparini. Ja kun tajusin, että leffasta ollaan tekemässä scifiä, itseasiassa jopa kauhua, innostuin. Traileri jo lupaa paljon. Tähän leffaan luotan, ja petyn jos tämä onkin kakkaa. Vielä pakko laittaa yksi leffa, kun en oikein osannut päättää onko se jatkoa elokuvasarjalle vai oma elokuvansa, kun se on vähän molempia.

Solo: A Star Wars story

Ilmeisesti tämä elokuva nähdäänkin jo kesällä, eikä vasta jouluna? Mitä me sitten jouluna odotamme? Juonesta ei ole hiiskuttu oikeastaan mitään, mutta ilmeisesti Han Solon salakuljettaja seikkailuista ennen Star Wars kaartiin liittymistä on kyse. Odotukset kovat.

Tässäpä nämä. Vuoden mielenkiintoisimmat. Ainakin tässä vaiheessa. Mahtavaa ja mielikuvituksellista elokuvavuotta kaikille Man Made Lifestylen lukijoille. Muistakaa käydä tsekkaamassa näitä leffa-arvioita!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää