Rampage: Iso kohtaa isomman


Jättiläishirviöt riehuvat ja tuhoavat


En ole aikoihin nähnyt pöljempää alaotsikkoa elokuvalla, mutta toisaalta se kertoo kaiken elokuvasta. Videopelisarjaan jollain lailla löyhästi perustuva leffa on ihan hyvää isojen pikkupoikien viihdettä. Tosin leffa on välillä jopa aika jännittävä ja raaka, että ne oikeat pikkupojat kannattaa ehkä jättää kotiin vielä kasvamaan. Jonkinlaista alkeellista huumoriakin leffaan on yritetty väkisin tunkea.

Juoni kaikessa naurettavuudessaan menee näin. Wyden sisarusten salaiselta avaruusasemalla sijaitsevasta tutkimuslaboratoriosta lennähtää maahan kolme kapselia. Kapseleita käy nuuhkaisemassa gorilla, susi ja krokotiili. 

Pian nämä luomakunnan ihmeet alkavat kehittymään suuremmiksi ja suuremmiksia, saaden myös uusia kykyjä. Oletteko koskaan nähneet lentävää sutta, tai pilvenpiirtäjää ylöspäin kiipeävää krokotiilia? Nytpä näette! 

Kädellisten tutkija Davis Okoye (Dwayne Johnson) on huolissaan huolehtimastaan gorillasta, joka nyt ei enää ole oikein oma itsensä. Mukana häärii Wyden sisarusten labrassa työskennellyt elokuvan pakollinen naispääosa Tohtori Kate Caldwell (hukkaan menevä Naomie Harris, muun muassa uusien Bondien Moneypenny). 

Wyden sisarukset (joista muuten tulee väistämättä mieleen Pokemonin Rakettiryhmän James ja Jessie) pitävät hallussaan vasta-aineen, mutta silti haluaisivat myös ötökät itselleen jatkotutkimksia varten. Armeija haluaa tuhota suurkaupungissa tuhoa aiheuttavat mörököllit ja Okoye haluaa pelastaa gorillansa. Siinäpä se kaikessa hulvattomuudessaan.

Dwayne Johnsonilla menee muutenkin lujaa, vast ikään hänet nähtiin uudessa Jumanji-leffassa ja piakkoin saa myös ensi-iltansa Scyscraper-leffa. Ei hänen näyttelijäntaitonsa ole parantuneet, mutta kyllähän tällaista kunnon rymistelyä on välillä ilo katsella. Paljon leffa muistutti parin vuoden takaista San Andreas -leffaa. Ihmekkös tuo, kummallakin on sama ohjaaja Brad Peyton. 

Hirviöt näyttävät hyviltä, taloja sortuu näyttävästi, ihmisiä kuolee, käsikirjoitus on kaikessa käsittämättömyydessään viihdyttävä, näyttelijät tekevät sen mitä voivat. Kyllähän päätähtiä ovat kita ammollaan ihan ookoosti 3D:nä toimivat eläimet. Viihdyttävää kertakäyttöviihdettä hienoilla efekteillä.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää