NOTHIN’ BUT NET – When high-flying star Colette Marchant teams up with a baby elephant who can fly, their new act proves a little challenging. Starring Eva Green as Colette, Disney’s all-new, live-action adventure “Dumbo” opens in U.S. theaters on March 29, 2019…© 2019 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved..

Dumbo


Lentävä norsulapsi ei herätä minkäänlaisia tunteita


Nyt on kyllä sanottava, että tämä raajarikkoelokuva on pelkästään rahastusta ja valtavan suuri pettymys. Luulen, että parivaljakko Disney vs. Burton pissii nyt omiin muroihinsa sillä, että kumpikaan ei pääse toteuttamaan itseään. 

KIERTÄVÄ SIRKUS saa suurikorvaisen norsulapsen, jota pidetään friikkinä. Neuvokkaat lapset löytävät Dumbon kyvyn lentää sekä siinä sivussa rohkeuden. Rahanahneet showmiehet haluavat kuitenkin valjastaa fantin kyvyt piittaamatta siitä, että side äitiin on katkaistu. Lopulta rohkeus ja hyväntahtoisuus voittaa. Siinäpä juoni. Periaatteessa sama kuin vuoden 1941 Disney piirretyssäkin.

En muista koskaan nähneeni näin kolean kylmää satuseikkailua missä ei saa nauraa eikä itkeä. Kaikki sadunomaisuus ja taika puuttuu. Leffa nilkuttaa eteenpäin kuin kylmä koneisto.

LUULEN, ETTÄ syy löytyy niin Disneyn puolelta, joka olisi varmasti halunnut tehdä ihanan ja taianomaisen koko perheen elokuvan, ja toisaalta Tim Burton, joka tunnetusti tekee omaperäisiä elokuvia, ei varmastikaan ole saanut toteuttaa itseään Disneyn ikeessä yhtään. Laaduntarkkailijat ovat olleet tarkkana, ettei mitään liian eriskummallista vahingossakaan pääse elokuvaan. Joten kummankin puolen hengettömyys näkyy kamalan tylsässä ja apaattisessa tuotoksessa.

Yksikään näyttelijä ei tuo rooliinsa minkäänlaista yrityksenkaltaisuuttakaan, jopa lapsinäyttelijät ovat kuin zombiet. Burton iskee muun muassa tiskiin vanhan Batman-paluu (1992) parivaljakkonsa Danny DeViton ja Michael Keatonin. Ei toimi. Kummatkin ovat vain vanhentuneita ja tylsiä. Eikä Colin Farrell saa omaan roolinsa minkäänlaista liekkiä. Ainoa kuka edes ranskalaisaksentillaan yrittää, siinäkin epäonnistuen on Eva Green.

Kertakaikkisen suuri pettymys. Viidakkokirja oli hieno, ja nyt jännityksellä odotan miten onnistuvat Aladdin ja Leijonakuningas. Tämä tuotos kannattaa kiertää lapsiperheiden kanssa kaukaa. Ainoastaan tämä saa pisteitä hyvin toteutetuista norsuista.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää