DIESELin ja Coca-Colan uutuusmallisto hyödyntää kierrätysmateriaaleja

KUVAT: Coca-Cola ja DIESEL

 [Re]Collection -mallistolla halutaan lisätä kierrätyksen arvostusta

Tänä syksynä kaksi ikonista brändiä, DIESEL ja Coca-Cola, yhdistävät voimansa esittelemällä kierrätetyistä raaka-aineista valmistetun The [Re]Collection -vaatemalliston. 

DIESELin katu-uskottavaa särmää tarjoileva mallisto esiteltiin ensimmäisen kerran pari päivää sitten Pariisin muotiviikoilla 28. syyskuuta uudistetussa Galeries Lafayette -tavaratalossa. 

Malliston juju on raaka-aineet, jotka ovat muovipulloista jalostettua kierrätysmuovia sekä kierrätettyä puuvilla. DIESEL x Coca-Cola -logosta tunnistettava yhteistyömallisto koostuu 12 vaatteesta ja asusteesta. Valikoimaan sisältyy muun muassa farkkutakki, huppareita, college-paitoja, t-paitoja, joggerseja, t-paitoja, uima-asuja ja beanie. Mallistossa toistuvat mustan, sinisen, harmaan ja valkoisen värit. 

[Re]Collection -mallisto on erinomainen esimerkki siitä, että käytetyt pullot ovat arvokasta raaka-ainetta, eivät roskaa. Yrityksenä pyrimme edistämään pullojen takaisinkeräystä ja myös sitä, että käytettyjen pullojen materiaali päätyy uusien pullojen lisäksi hyödyllisiin, kestäviin ja kauniisiin tuotteisiin

viestintä- ja yhteiskuntasuhdevastaava Théa Natri Coca-Cola Suomi

Mallisto on myynnissä Helsingin DIESEL-myymälän lisäksi Diesel.com -verkkokaupasta, josta tuotteet ovat ostettavissa, skannaamalla kierrätyslogo mobiililaitteella. 

Suomalaiset juomapullot saavat uuden elämän Palpan kautta.

Juomapulloissa käytetään PET-muovia, joka on sekä Suomen että maailma kierrätetyin muovilaatu. Suomessa yli 90 prosenttia muovisista juomapulloista palautuu materiaalina uudelleenkäytettäviksi Suomen Palautuspakkaus Oy:n eli Palpan kautta. 

Coca-Cola on sitoutunut keräämään takaisin ja kierrättämään yhtä paljon muovia kuin mitä sen käyttämiin pulloihin käytetään kansainvälisesti. Suomessa Sinebrychoff pakkaa Coca-Colat 0,5 litran PlantBottle-pulloihin, joiden valmistuksessa on käytetty 50 prosenttia kierrätettyä muovia sekä kasvipohjaista että öljypohjaista muovia. Coca-Colan PlantBottle-pullo oli maailman ensimmäinen kierrätettävä PET-muovipullo, jonka valmistuksessa käytettiin osittain kasvipohjaista muovia. 

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää