Kolme tärppiä: Shoppailua Södermalmilla

Moni luulee tuntevansa Tukholman. Mutta kuinka moni oikeasti tuntee Ruotsin pääkaupungin? Nyt jätetään keskustan tavaratalot ja ketjuliikkeet ja käydään Södermalmilla. Pikkuputiikkien ja kotoisten kahviloiden kaupunginosassa, joka löytyy kätevästi Viking Linen laivaterminaalin kupeesta.

Grandpa-soder-300-3

Grandpa tarjoaa kotoisan ystävällistä shoppailua.
Grandpa tarjoaa kotoisan ystävällistä shoppailua.

1. Grandpa

Kauppa, joka on itsessään elämys. Grandpa myy skandinaavista ja kansainvälistä muotia, sisustustavaraa sekä vintagea. Kaikki tuotteet ovat tarkkaan valittuja ja laadukkaita.

Vaatteita ja laajaa ja laadukasta asustevalikoimaakin  kiinnostavampia ovat sisustustavarat, julisteet, kodin ja konttorin käyttötavarat ja muu pikkusälä. Hauskoja, toimivia ja harvoin vastaantulevia esineitä on kahden kerroksen täydeltä. Esimerkiksi valaisimista löytyy valikoimaa, jota ei Suomesta löydä juuri mistään. Ikävä kyllä laadusta saa usein myös maksaa.

Kannattaa poiketa myös vintagekellarissa fiilistelemässä esimerkiksi vanhoja mainoskylttejä ja -kirjaimia.

Grandpa-soder-300-6

Grandpa on oman sloganinsa mukaan leikkinyt kauppaa vuodesta  2003. Omistajien asenne näkyy kotoisassa ilmapiirissä ja esillepanossa. Tunnelma säilyy jopa lauantaisin, jollloin liike on usein tupaten täynnä.

Grandpa: Södermannagatan 21. Avoinna arkisin 11.00-18.30, lauantaisin 11.00-17.00 ja sunnuntaisin 12.00-17.00. 

(Toinen liike Kungsholmenilla osoitteessa Fridhemsgatan 43)

www.grandpa.se

 

2. Sivletto ja Unionville

Farkkunörttien unelmakaksikko. Nämä kaupat ovat aitoa Amerikkaa, 50-lukulaisuutta ja raakaa denimiä parhaimmillaan.

Valikoima on laaja, brändit valittu huolella ja asiantuntemus on huipussaan. Juuri siksi Sivletto on kansainvälistenkin farkkufriikkien pyhiinvaelluskohde.

Kapeiden portaiden alapäästä löytyy vaatteiden lisäksi muun muassa hiustuotteita – ja amerikkalaistakin amerikkalaisempi parturi.

Kaksikon tuoreempi puolikas Unionville on yhtä aito farkkukauppa. Kannattaa käydä molemmissa, imeä tunnelmia ja nauttia laajasta valikoimasta. Muun muassa Edwinistä, Momotarosta, Pacesta, Indigoferasta, Levis Vintagesta ja monesta muusta lahden tällä puolella harvinaista merkistä.

Sivletto: Malmgårdsvägen 16-18. Avoinna ma-ke ja pe 12.00-18.00, to 12-19 ja la 11.30-16.30

Unionville: Katarina Bangata 69. Avoinna ma-ke ja pe 12.00-18.00, to 12-19 ja la 11.30-16.30

www.sivletto.com  

 

Värikkäämpää kauppaa on vaikea löytää. (Kuva: Mikael Sjöberg/visitstockholm.com)

3. Coctail deluxe

Jos denimin yksivärisyys alkaa tökkiä, apu on lähellä! Tätä värikkäämmäksi ja hyväntuulisemmaksi kauppa ei voi tulla.

Coctailin liikeidea on piristää ihmisten elämää. Ja sen se tekeekin tarjoamalla värien ilotulitusta, olipa kyse sitten valaisimista, seinäkelloista tai puutarhakalusteista.

Melkoinen osa valikoimasta on puhdasta kitschiä, mutta joukossa on paljon ihan oikeasti hyödyllistä käyttötavaraa. Ja hauskuuskin on usein hyödyllistä.

Tästä kaupasta on vaikea poistua muuten kun hymyillen.

Coctail deluxe. Bondegatan 34

 

 

Janne

Man Made Lifestylen helsinkiläistynyt vahvistus on ammatiltaan visuaalisuuteen keskittynyt journalisti. Mutta ennen kaikkea hän on farkkunörtti. Lisäksi hän haluaisi olla parempi barista ja amsterdamilainen.

Lue lisää