Maisemareittiä kotiin M4 Cabriolla

BMW:n M-mallit tunnetaan autoina, jotka soveltuvat erinomaisesti maisemareittien nautiskeluun. Nyt julkistettu 4-sarjan avomallin tehoversio antaa entistäkin paremmat mahdollisuudet äimistellä ympäristöä.

Malliston uudelleenjärjestelyn myötä aiemmin M3-perheeseen kuulunut urheiluavomalli on saanut nimen M4 Cabrio.

Resepti on kuitenkin pysynyt samana: malliston huippumallin suorituskyky yhdistetään avattavaan kattoon todellista hiustenkuivausta varten. Kahdella turboahtimella varustetun kolmilitraisen moottorin avittamana strategiset luvut ovat 431 hevosvoimaa ja 0-100km/h tarvittaessa 4,4 sekunnissa. Paremman ajonautinnon saavuttamiseksi myös jousitusta, jarruja ja pakoputkistoa on säädetty vastaamaan kasvaneita menohaluja.

MYÖS BEMARIN NELOSSARJAN  jäntevät linjat ovat edelleen tallella, sillä avattava katto on nykytrendin mukaisesti metallinen. Kattoa voi liikutella aina 18km/h nopeuteen saakka ja avausoperaatio kestää alle 20 sekuntia. Sade siis pääsee yllättämään korkeintaan seuraaviin liikennevaloihin asti.

Nautinto ei kuitenkaan tule ilman tuskaa. Vaikka avomalli painaakin edeltäjäänsä vähemmän, tuntuu 250 kilon lisätaakka katon avaamismahdollisuudesta suorastaan sääliltä muuten urheilullisuuden ehdolla kootussa autossa. Suorituskyvyn, kulutuksen ja tavaratilan lisäksi turhaa ahdistusta aiheutuu myös kukkarolle, sillä pelkkään bulevardikruisailuun löytyy varsin päteviä vaihtoehtoja jo tavallisten 4-sarjan avomallien joukosta.

Suomessa M4 cabriolla ennättää juuri tavoittaa kesän viimeiset auringonsäteet, sillä mallin pitäisi saapua maahan syyskuun alussa.

Aake

Mediatutkimuksen opiskelija, jonka päivät kuluvat valokuvia ottaessa ja tutkiessa. Vapaalla kiinnostavat eniten vimpaimet, videopelit ja vauhti.

Lue lisää