Batman ja Robin, Ensimmäinen osa: Synnyimme tappamaan

Batman joutuu kiukkuisen teinipoikansa lapsenvahdiksi.

Kirjoittaja Tomasi on työskennellyt lähes kaikkien DC:n suurinpien hahmojen parissa. Tällä kertaa uudistuksen kohteena on Batman. Sarjakuvataiteilija Gleason on kuvittanut paljon DC:lle, mutta myös Marvelin X-Men Unlimited sarjakuvaa.

Tarinan idea on ihan mielenkiintoinen, mutta myös toisaalta hyvinkin ennakoitavissa oleva isä-poika-stoori. Tämä alunperin kahdeksassa numerossa esitetty tarina on nyt kauniisti pakattu yksiin kansiin. Uusi RW kustantamo on aloittanut tämän vuoden Suomessakin aika haipakalla, paljon hyviä julkaisuja on myös loppuvuodeksi luvassa.

Batmanin poika Damian Wayne on kolmevuotiaasta asti harjoittanut äitinsä luona salamurhaajan taitoja. Ja nyt kun tämä uusi Robin on ehtinyt jo kymmenen vuoden esimurkkuikään, tietäähän se törmäyskursseja isänsä Batmanin kanssa. Vaikka isä ja poika ovat yhdessä valvoneet lakia Gotham Cityn yössä, uusi mielenkiintoinen hahmo, Nimetön, saapuu piinaamaan Bruce Waynea hänen menneisyydestään. Ja Batmanin mielestä tämä uhka on sen verran kova pala purtavaksi, että Robinia ei tähän leikkiin voi ottaa mukaan. Kiukuttelevalle teinipojalle tämä ei kuitenkaan käy ja niinpä kohta isä ja poika pelastavat toinen toistaan synkässä yössä.

Tarina on ihan kelvollinen. Varsinkin Waynen ja Nimettömän vihasuhde selitetään juurta jaksaen hyvässä ja mielenkiintoisessa sivutarinassa. Toisaalta itseäni välillä rupesi tympäisemään Robinin teiniangsti ja kiukuttelu. Toisaalta myös Batman kylmäkiskoisuudellaan antaa siihen syynsä.

Tarina on siis hieman arvattavissa oleva kiireisen isän ja isärakkautta halajavan pojan välinen peruskertomus. Mutta mielenkiintoiseksi sen tekee yllättävänkin raju väkivaltaisuus. Vaikka verellä ei mässäillä liikaa, silti Gleasonin synkänpuhuva kuvitus on rujon kaunista katseltavaa. Oikeastaan missään kuvassa ei näy aurinkoa. On vain yötä, varjoja, pimeyttä, leiskuvia liekkejä tai korkeintaan auringonkajo taivaanrannassa.

Ei parasta Batmania, mutta uudistuksen myötä varmaan uusia faneja kiehtovaa.

Tarina: Peter J. Tomasi
Taide: Patrick Gleason
Suomennos: Petri Silas
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää