_DSC0451.ARW

Blair Witch


Metsästä kuuluu taas jänniä ääniä


Näköjään siihen meni seitsemäntoista vuotta, ennen kuin tämäkin leffa rebootattiin. Eli kyseessä ei siis ole jatko-osa. Sellainen hyvin huonohan tehtiin jo vuonna 2000. Nyt on kyseessä siis ihan uusi, oma versionsa Blair Witch Projectista. Eikä yhtään huono versio olekaan. Vaan itseasiassa hyvinkin toimiva ja ihan saakelin pelottava.

Klassikko on aina klassikko, ja on suuri vaara, kun niitä lähdetään sorkkimaan, voi mennä pahasti metsään. Kyllähän tässä metsään mennäänkin ja syvälle. Mutta laadukkaasti. Ideana on, niinkuin alkuperäisessäkin, että joukko nuoria lähtee metsään selvittämään Blairin noidan arvoitusta. Yhden kauhuretkeilijän sisko on kadonnut vuosia sitten samankaltaisella reissullansa tähän metsään, ja nyt sitten haluttaisiin vastauksia, mitä tapahtui? Ja voisiko sisko jopa olla yhä hengissä.

MUKANA OVAT tutut ensimmäsen leffan elementit. Alkukantaisia oksista rakennettuja varoitusmerkkejä ilmestyy puihin. Metsä ratisee, paukkuu ja huokailee. Kohta porukka on hujan hajan pimeässä metsässä, ja löytyyhän se noidan oletettu talokin vihdoin. Erona alkuperäseen leffaan, tarina on parempi, tivistetympi ja hiton paljon pelottavampi. Tällä kertaa teineillä on mukanansa nykyteknisiä vimpaimia, joiden pitäisi auttaa. Mutta kun metsä vastustaa, GPS-laitteista ja kameroista ei ole paljoa hyötyä. Nerokkaasti juoneen on lisätty myös ainainen yö. Aurinko ei nimittäin nousekaan silloin kuin pitäisi.

Kuvaus ei ole ihan niin heittelehtivää ja tärisevää kuin se oli orignaalissa. Mutta kyllähän siltikin kamera keikkuu puskissa juostessa, yhteydet katkeilevat ja filmi pätkii. Miellyttävän ahdistavasti. Myös äänimaailma on toteutettu hienosti. Katsojakin vavahtaa takakaiuttumesta kuuluvaa räksähdystä, kun puut kaatuilevat. Ja ihmisten hengitys, paniikki ja kauhu välittyvät yleisön korviin liiankin todentuntuisesti. Käsikirjoitus nousee paremmaksi kuin alkuperäisessä. Ja muutama kunnon yllätyssäikähdys kohtaus on saatu ujutettua mukaan.Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisempia ja näyttelijät parempia. Ja vaikka alkuperäisen loppukohtauksesta voi olla montaa mieltä, kyllä tämän leffan viimeinen vartti oli piinaavan hyvää katsottavaa. Harvoin toivoo, että leffa jo loppuisi, koska katsottava on sen verran ahdistavaa ja jännittävää, että sydämen kierokset käyvät punaisella.

Hieno uusintaversio. En suosittele telttaretkeä ihan heti tämän nähtyänne.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää