Sully


Ei mikään Top Gun


Tositapahtumiin perustuva elokuva maalaa tarinan sankarillisesta lentokapteeni Chesley Sullenbergeristä (Tom Hanks), joka tammikuussa vuonna 2009 onnistui laskeutumaan Hudson-jokeen New Yorkin edustalle, pelastaen näin kaikki matkustajat ja henkilökunnan. Veteraani näyttelijä-ohjaaja Clint Eastwood on viime aikoina keskittynyt enemmän ohjaamiseen kuin näyttelemiseen.

Hienoja leffoja ohjanneena nyt kuitenkin mennään hieman siitä missä aita on matalin. Elokuva alkaa siitä, kun kone on jo tehnyt pakkolaskun jokeen. Sullyn ympärillä kuohuu. Lento-onnettomuus toimikunta on kimpussa, samoin toimittajat. Koko maailma kuitenkin julistaa Sullysta sankaria, mutta tutkijalautakunta kuitenkin väittää, että koneen olisi voinut ohjata joko takaisin kentälle tai toiselle kentälle.

Puolessa välissä elokuvaa näytetään itse turma kokonaisuudessaan ja loppuosa meneekin sitten siihen, kun päästään kuulemaan lautakunnan ja Sullyn versioita tapahtumista. Elokuvan aihe on tottakai mielenkiintoinen, koska näin todellakin tapahtui. Ja ihmisten onnen reaktiot selviytymisen jälkeen ovat aidosti koskettavia.

Hanks tekee Sullyn roolin aika konemaisesti. Enemmän rooliin eläytymistä löytyy perämies Skilesistä, jota Aaron Eckhart hyvin tulkitsee. Elokuva on ihan kiinnostavaa katsottavaa, mutta samalla sitä vaivaa tietynlainen kliinisyys, ennalta arvattavuus ja amerikkalainen ”kaikki menee hyvin” -tyyli. Onneksi muutama pienehkö vitsikin heitetään, muutoin turhan otsakurttuisessa elokuvassa.

Kevyehkö leffa syysiltoihin, mutta ei tästä paljoa käteen kuitenkaan jää.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää