The Girl with all The Gifts


Nyt viedään zombiet kakkosgeneratioon.


Ei ole sanoja, miten taas aloittaa kritiikki. En todellakaan tiennyt, mitä menen katsomaan. Pressitiedote ei kerro mitään, IMDb lupaaa ”jotain”. Eli positiivinen yllätys todellakin.  Kyllähän nyt eräänlaisesta zombieapocalypsesta on kyse. Se on aina hieno asia leffaan. Kyseessä on huikea brittileffa. Hienoa brittinäyttelemistä, huikeaa brittiohjamista.

Ei voi olla vertaamatta Danny Boylen uskomatonta 28 Days Later -elokuvaaa. Mutta nyt mennään twistilla plus kahdella. Ja jos mahdollista, lisätään vielä potenssiin 2. Leffan nimi kertoo jo jotain. Minä en aio olla se kriitikko, joka kertoo sen taustan. Mielelläni olen sitä, paljastamatta.

JOKA TAPAUKSESSA alku esittelee meille ”tytön” joka on hieman erillainen. Sitten mennään peruszombiekuvioihin. Tukikohdasta on pakko poistua. Tälläkin kertaa kohde on Lontoo, ja sen ohi pääseminen.

Ikävää kyllä ns. ”Nälkäiset” torkkuvat joka paikassa seisoen horroksessa. Kunnes haistavat tuoreen lihan. Oli se se sitten kissa, koira tai ihminen. Ohjaaja ja käsikirjoittaja tekevät upean ahdistavaa duunia, kun pieni ryhmämme liikkuu nälkäisiemme keskellä.

Hemmetin ahdistava elokuva. Suositeltavaa kaikille kauhun ja varsinkin zombieleffojen ystäville. Kyllä Walking Dead jää niin kaus tästä nerokkuudesta.

Tässä on luotu uusi zmbien syntyvyysmahdollisuus, lisättynä huikeaan kakkosgenerationiin.  Joka leffassa ei ihan toiminut, lopun huonona ja turhana: ”Synnytetään uusi Mad Max sukupolvi.”

IHANAT HUIKEAT englantilaiset näyttelijä ja ihan hemmetin luonteva kakararooli nuorelta Sennia Nanualta. Toki Gemma Artrerton ja aina jäätävä Glenn Close tekevät tästä leffasta THE elokuvan. Ihan huikea pätkä lajinharrastajille. Wow!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää