Tex Willer: Loistava lainsuojaton


Perus-Willeriä hyvällä taiteella


Tex Willerin suuralbumisarja on edennyt jo numeroon 36. Tässä albumissa on sivuja 226 kappaletta ja se on mustavalkoinen. Kirjoittaja Boselli on kirjoittanut Willerin seikkailuja paljonkin ja kuvituksesta vastaa arvostettu sarjakuvataiteilija Andreucci. Vaikka tämä tarina kertookin Texin nuoruusvuosista, se on silti aika tavanomainen Willer seikkailu.

”Hornan lieskat!”

Tarina alkaa, kun Tex Willeriä ja hänen hevostansa Dynamiittia jahtaavat Pinos Altosin aseistetuksi vartijoiksi kutsuva joukkio. Pian Tex saa kuulla, että hänet on lavastettu kultasaaliin ryöstäjäksi apureineen. Eli nyt Tex on lainsuojaton ja kaikki ovat hänen kannoillaan. Willerin on parempi alkaa purkaa vyyhtiä Robbers’nestistä, lainsuojattomien omasta piilopaikasta.

Paikka kuhisee ilotyttöjä, jotka tietävät kaikesta kaiken, koska osaavat olla korvat höröllään, jopa työnsäkin ääressä. Eikä aikaakaan, kun saadaan aikaan kunnon tappelu ja aseet laulavat piilopaikan pölyisillä kaduilla ja kujilla.Tex saa kuitenkin tarvittavat tietonsa ja kaksi kumppania, Will ja Dusty, matkalle kohti Desolation vuoria, etsimään kultaryöstön oikeaa tekijää, Verdugoa.

Loppu onkin perus tappelua vuorten solissa ja kiipeilyä kallioilla, ammuskelua, väijyskelyä, ja tottakai pari intiaaninaistakin pelastetaan. Willer tapaa myös ystävänsä Cochisen ensimmäistä kertaa, ja apassit ovatkin loppurutistuksessa suurena apuna. En ole mikään Tex Willer tietäjä, enkä fanikaan, mutta olen muutamista uusista julkaisuista tykännyt. Esimerkiksi Kapteeni Jack oli loistava. Tämä on kuitenkin tarinaltaan sellaista perus-Willeriä pienellä plussalla.

Andreuccin taide on kyllä kaunista, mutta ei kuitenkaan mitenkään erikoista. Toki se on pikkutarkempaa kuin perus Willereissä on totuttu näkemään, ja näin suuressa opuksessa se myös pääsee oikeuksiinsa.

Faneille nannaa.

Tarina: Mauro Boselli
Taide: Stefano Andreucci
Suomennos: J. L. Nyman
Egmont kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää