Kylä


Absurdi musiikillinen komedia autioituneen kylän kolmesta viimeisestä asukkaasta


Teatteri Siperia tekee taas laadukasta yhteistyötä Tampereen Työväen Teatterin kanssa. Ja Kellari-teatteri onkin juuri sopiva paikka tälle musiikkiakin sisältävälle rouhealle komedialle. Yleisö pääsee intiimisti seuraamaan kolmen näyttelijän hupaisaa taistelua elämästä kuolleen kylän raunioissa. Vuosi on 2040 ja kyseessä dystopia autioituvasta maaseudusta. 

Ruokatoimitukset ovat loppuneet ajat sitten, kahvikin on vain vettä, joten on aikaa rupatella elämän suurista ja pienistä asioista. Pilkkireissu kylän järvellekään ei tuota tulosta, koska kalaa järvestä ei ole saanut enää aikoihin. Asiat saavat uuden käänteen, kun kylän keskustasta löytyy webbikamera, jonka avulla aukeaa toivo, että kylän kolme viimeistä asukkia saisivat yhteyden ulkomaailmaan.

Ohjaajina sekä käsikirjoittajina toimineet Tuukka Huttunen ja Marika Heiskanen (Teatteri Siperian vakikaartilaiset) tuovat lämpimän ja ihmisläheisen näytelmän katsojan kosketuspinnalle kauniisti. Vaikka käsitelläänkin isoja ja tärkeitä teemoja, se tehdään kuitenkin sopivalla huumorilla. Huttunen Amelia mummona kiikkustuolissaan on kertakaikkisen ihastuttava hahmo, jonka Huttunen tekee, niin kuin vain hän voi, jälleen kerran upeana roolityönä. Myös Marika Heiskasen tuttua näyttelijätyötä höpöttävässä hahmossaan on ilo seurata. Heiskanen taitaa tällaiset komedialliset hahmot takuuvarmasti ja hauskasti. Ja laulaa upeasti.

Lavalla nähdään näyttelemässä myös vanha teatterikonkari Juha Junttu. Juntun hahmo on eräänlainen peräkammarin poika. Junttu vastaa myös näytelmän musiikista kiipparinsa takana, ja loihtii sieltä hauskoja äänimaisemia. Juntun lauluääntä on aina ilo kuunnella. 

Kaikki kolme saavat esityksen aikana sopivasti rooliaikaa, eikä kukaan astu toisen varpaille. Kaikki kolme ovat loistokkaita. Näytelmän jälkeen katsoja poistuu teatterista hyvällä mielellä, vaikka kylän ja kyläläisten kohtalo mietittääkin. Ihana pieni näytelmä. Vahva suositus. Menkää ihmeessä katsomaan.

Arvio 4/5

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää