Blood, Skulls and Chrome


Prätkäjätkät Amerikan mantereella uudella alulla


Hetki on vierähänyt, kun arvioin täällä Suomalaisen Hannu Kesolan kirjoittaman Iron Knights sarjakuvan. Silloin Suomalaisella kuvittajalla. Nyt käsikirjoittaja ja idean luoja Hannu Kesola aikoo oikeasti valloittaa jenkkien sarjakuvamarkkinat.

Kaksi ensimmäistä numeroa on ladattu nettiin Kickstarterin kautta, ja siellä niihin voi tutustua, ja tukea projektia.

Kahden ensimmäisen numeron perusteella juoni vaikuttaa samankaltaiselta. Moottoripyöräkerholaiset vetävät viinaa, huumeita, harrastavat seksiä, ottavat yhteen kilpailevien jengien kanssa ja nahistelevat keskenään. Varsinkin näissä numeroissa kaksi jengin jäsentä Cale ja Jack nousevat pääosiin, ja ottavat aika railakkaasti yhteen.

Pääjuonena toimii kuitenkin aivan alussa päähän ammuttu, ja heti perään bensalla poltettu tyyppi, jonka tapausta paikallinen poliisi alkaa tutkimaan. Kytät tulevat siihen tulokseen, että kyseessä on murha ja alkavat kuumotella prätkäjengiämme.

Kahden numeron jälkeen tilanne jää jännittävään kohtaan, ja jatkoa toivotaan.

Kesola on kuitenkin vihjaissut, että kustantaja olisi olemassa, ja albumi olisi tarkoitus saada sarjakuvakauppojen hyllyille. Näin todellakin toivotaan. Lisää kotimaisia vaan ulkomaille jakamaan suomalaista sarjakuvataituruutta!

Piirtäjäksi on vaihtunut Mohammad Ramlan. Tykkään hänen karskista tyylistään ja vahvoista viivoistaan. Myös hahmot ovat nyt persoonallisempia. Kuvitusta löytyy myös runsaasti ilman tekstiä, mutta nekin vievät tarinaa upeasti eteenpäin. Ramlanin taidetta tukkee hyvin myös Randell Coffmanin luoma värimaailma. Kesolan teksti nousee nyt aivan eri tavalla lentoon, ja vaikuttaa heti myyvämmältä. 

Erittäin kansainvälistä tasoa, ja todellakin toivon tälle breikkausta rapakon takana. Toivottavasti tämä saadaan joskus nauttia myös suomennettuna.

Story: Hannu Kesola
Art: Mohammad Ramlan

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää