My Hero Academia 5

3/5

Kohei Horikoshi
Japanista suomentanut: Antti Valkama
Punainen jättiläinen

Lisää kamppailuja luvassa

Jo viidenteen osaansa edennyt My Hero Academia tekee pariin edelliseen osaansa verrattuna pienen nousun, ei ehkä juonellisesti, mutta kiinnostavien hahmojen kera. Nyt oikkuihmisille alkaa kasvaa jopa persoonaa. Päähenkilöä Izukua jopa jätetään hieman taka-alalle.

Edllisen pokkarin loppuosassa alkoivat kaksintaistelut toisiaan vastaan. Ja vain yksi voi voittaa. Areenalle vyörytetään hahmoja tappelemaan toisiaan vastaan vauhdikkaasti. Oikkujen voimat selviävät paremmin, mitä kukakin omaa. Samalla henkilöhahmoja myös hieman hätäisesti syvennetään. 

Mieleeni tulee esimerkiksi X-Menien vaarahuone ja siellä käydyt keskinäiset kahinat, kun joku on hieman hermostunut tai myös Tekken pelit. Sivujuonena väläytetään, että joku voisi jopa omata suuremman voiman, kuin itse All Mighty ja että se olisi ylitettävissä.

Salaisuuksia paljastuu muutenkin roppakaupalla. Vahingoiltakaan ei vältytä, ei fyysisiltä, eikä psyykkisiltä. Ensimmäistä kertaa oikeastaan kaipasin värejä näihin mustavalkoruutuihin tappeluiden ja voimien käytön keskellä. Tarina loppuu palkintojen jakoon, mutta ei oikeastaan anna mitään viitteitä tulevaan.

Toivon mukaan, vaikka koulumaailmassa ollaankin, Horikoshi toisi jatkossa tarinaan kuitenkin vaihteeksi jotain muuta, kuin kisailua toisiaan vastaan. Mutta vakaasti uskon, että tarina kulkee pikku hiljaa oikeaan suuntaan. Vielähän tätä on kuitenkin 13 osaa tulossa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää