Kaila

Arvio

Kaunis ja upea kokonaisuus

Se nyt ei varmaankaan ketään yllätä, että Sorin Sirkuksen tämänkin vuotinen show on kertakaikkisen upea mestariteos. Tässä vaiheessa muistutan, että ne liput kannattaa ostaa NYT. Esitykset ovat varmasti ihan piukean täynnä, varsinkin kun näitä ylistäviä arvioita alkaa satamaan.

Itselleni tämä oli Sorin Sirkuksen show jotain 10 ja 20 välistä. En muista. Ja koskaan en ole pettynyt. Minulle tämä on aina vuoden kohokohta. Saan jännittää, nauttia, täristä, itkeä ja nauraa katsomossa. Sirkus antaa niin paljon enemmän, kuin esimerkiksi teatterissa käyminen. Silti näissä on jotain samankaltaisuutta. Kokemus katsojana, ja vuorovaikutus esiintyjän kanssa. Täydellistä.

TÄLLÄ KERTAA saamme nauttia sirkuksesta sirkuksena. Tarinallisuus, höpötykset ja puheet on jätetty pois. Saamme nautiskella loistavasta putkesta upeita esityksiä. Silti kokonaisuus on johdonmukainen ja tiivis paketti.

Se, että puheet ja tarinallisuus on jätetty pois, on mielenkiintoinen ratkaisu. Pidän Sorin Sirkuksen kummastakin tyylistä. Joskus tarinallisuus on tuntunut jopa hieman päälleliimatulta. Mutta se kuitenkin kuuluu tähän jokavuotiseen traditioon. Mutta tällä kertaa katsoja saa nautiskella pelkästään upeasta ja kauniista sirkustaiteesta.

Kitte Klemettilä on jälleen puvustuksellaan luonut upean kokonaisuuden. Tunnen Kiten, ja hänen värimaailmansa. Tällä kertaa nähdään, mustaa, valkoista ja punaista. Kokonaisuuksia ja raidallisuutta. Hahmot, nuoret taitavat esiintyjät, nousevat esiin värien korostamina. Upeita ideoita ja hienoja yksityiskohtia. 

Jonna Kivimäen ja Malla Tallgrenin maskeeraukset ja kampaukset korostavat taidokkaasti kokonaisuutta. Unohtamatta Eero Auvisen taitavaa valosuunnittelua. 

Nuoret osaajat ovat huikeita. Mikään numero ei periaatteesa ole yli muiden. Itselleni silti jäi mieleen alussa nähtävä kundien esittämä kahden tolpan numero, upeat cyr-rengasnumerot, kankaat, ihmispyramidi ja uskomaton ilmarengasnumero. 

Uutuutena nähdään myös itselleni tuntematon ilmatolppa numero, joka on todella mielenkiintoinen.

MUTTA YKSI elementti nousee tänä vuonna ehdottomasti ylitse muiden. Nimittäin Joona Kukkolan säveltämä musiikki! Mitä ihmettä? Miksi tästä ei ole jo CD myynnissä tai Spotify-listaa. Jokaisen numeron kappale on erityinen ja esitykseen täydellisesti sopiva. Kukkola on varmasti kuunnellut Röyksopin, Ugressin, kaikki kasaritv-tunnarit ja jopa hieman tuhmienkin elokuvien soundtrackeja. Ihan käsittämättömän upeaa musiikkia. Joona Kukkola, te olette nero. Ja ihan pirun taitava. Moni muusikko ehkä toistaisi itseään tällaisessa kokonaisuudessa, mutta Kukkola yllättää meidät numero numeron perään. Kyyneleet virtasivat käsittämättömän hienossa kankaat numerossa. Biisi oli mielettömän kaunis. Kertakaikkisen taidokasta. Kiitos tästä nautinnosta.

Kiitos koko Sorin Sirkuksen porukalle tästä nautinnosta. Kiitos nuoret, mahtavat, huikeat ja taidokkaat sirkusosaajat. Te olette tähtiä. Te olette voima. Te olette sirkustaiteen tulevaisuus. 

Parasta jälleen kerran. Sydän.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää