Barbeque-kanasalaatti

VAIVATTOMASTI syntyvä barbeque-kanasalaatti on herkullinen ja ruokaisa tarjottava niin arki- kuin juhlapöytään. Salaatissa kannattaa oikeasti käyttää marinoimatonta broileria, sillä kana saa makunsa leivityksessä käytettävistä mausteista. Salaatti sopii myös nautittavaksi seuraavana päivänä, mikäli maissilastunpaloja ei sekoita salaatin sekaan kuin vasta tarjoillessa. Maissilastut nimittäin vettyvät salaatin seassa säilyttäessä.

 • 400 g broilerin ohutleikettä
 • 0,5 dl maissitärkkelystä
 • ripaus mustapippuria
 • ripaus valkopippuria
 • ripaus valkosipulijauhetta
 • (ripaus suolaa)
 • 1-2 rkl kuumentamisen kestävää ruokaöljyä
 • n. 100 g jääsalaattia
 • 1-2 tomaattia
 • 1 punasipuli
 • 1 tlk (200 g) maissia
 • 1 tlk (285 g) mustapapuja
 • 50 g mozzarellaraastetta
 • 50 g emmentalraastetta
 • 75 g maissilastuja
 • barbeque-kastiketta (esim. Felix)
 • valkosipulinen salaatinkastike

Ota broilerinliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Sekoita maissitärkkelys, mustapippuri, valkopippuri, valkosipulijauhe sekä halutessa suola. Kääntele leikkeet mausteseoksessa. Paista leivitetyt leikket kypsäksi öljyssä keskilämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä käännellen. Leikkaa broileri kuutioiksi.

Leikkaa jääsalaatti pieneksi, tasaiseksi silpuksi. Lisää kuutioitu tomaatti ja sipuli. Huuhtele ja valuta maissit ja mustapavut ja lisää salaatin sekaan. Sekoita mukaan myös juustot. Halutessa voit lisätä kanakuutiot salaatin sekaan tai tarjota broilerin erikseen – erityisesti, mikäli salaatti halutaan tarjota lisukkeena esimerkiksi grillatuille herkuille. Murenna maissilastuja suupalan kokoisiksi salaatin sekaan tai tarjoa lastut erikseen. Viimeistele salaattiannos kastikkeilla. Suosittelen paksuja ja täyteläisiä kastikkeita, sillä niitä ei tarvitse laittaa kovin paljoa ja salaatti ei muutu vetiseksi.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää