Paloma on kesäjuhlien raikas cocktail

Barmacia on etelä-amerikkalaisien cocktailien ja latin streetfoodin mekka Tampereen keskustassa.  Barmacian perustajat Sami Lappalainen sekä Leon Aguilera ovat paljastaneet kevään ja alkukesän aikana kuuden herkullisen cocktailin reseptit Man Made Lifestylelle. 

Paloma on espanjaa ja tarkoittaa kyyhkyä. Se on myös raikas cocktail, joka voidaan valmistaa yhdistämällä tequilaa ja greipin makuista virvoitusjuomaa. Juoma tarjoillaan jäillä ja limetinviipaleella koristeltuna. Halutessa juoman voi tarjota suolareunaisesta lasista.

Meksikon suosituimman tequila-pohjaisen drinkin historiaa ei juuri tunneta, mutta joidenkin arvioiden mukaan juoma olisi nimetty suositun La Paloma -nimisen kansanlaulun mukaan, joka sävellettiin 1860-luvulla.

– Paloma on erinomainen cocktail esimerkiksi kesän juhliin ja illanistujaisiin. Juomat voi valmistella jäätä lukuunottamatta suoraan kannellisiin purkkeihin. Jää lisätään juuri ennen tarjoilua ja jokainen juhlija voi ravistaa oman cocktailinsa ja nauttia juoman suoraan purkista, kertoo Sami Lappalainen Barmaciasta.

Paloma

  • 4 cl tequilaa
  • 1/2 limetti lohkoina
  • 2 cl ruokosokerisiirappia tai 1 tl tomusokeria
  • 1/2 verigreippi
  • jääpaloja

Lisää lasiin tai purkkiin puolikas limetti lohkottuna neljään osaan ja ruokosokerisiirappi. Purista verigreipin mehu ja lisää mehu ja tequila juoman sekaan. Lisää lopuksi jäitä ja ravista purkkia voimakkaasti. Tarjoile!

 

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää