Sitruunainen Cheesecake

UUNISSA valmistetussa, amerikkalaistyylisessä juustokakussa on ihanan pehmeä murotaikinapohja, jonka päällä on runsaasti täyteläisen sitruunaista juustotäytettä. Täytteestä osa on korvattu rasvattomalla maitorahkalla, joten tämä juustokakku on hieman amerikanserkkuaan kevyempi. Kakun makuelämyksen kruunaa mansikkamelba.

Pohja

 • 100  g voita tai margariinia
 • 1  dl sokeria
 • 1 muna
 • 2,5  dl vehnäjauhoja
 • 1  tl leivinjauhetta

Täyte

 • 500 g rasvatonta maustamatonta maitorahkaa
 • 400 g tuorejuustoa (esim. kaksi rasiaa Philadelphia-tuorejuustoa)
 • 1 pienen sitruunan mehu ja raastettu kuori (säästä osa mehusta mansikkamelbaan)
 • 2,5 dl sokeria
 • 1  rkl vaniljasokeria
 • 1  dl maissitärkkelystä
 • 5 munaa

Mansikkamelba

 • 250 g mansikoita
 • 3 rkl tomusokeria
 • 1–2 rkl sitruunamehua

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmista juustokakun pohja vaahdottamalla sokeri ja pehmeä voi tai margariini. Yhdistä kuivat aineet eri astiassa. Sekoita jauhoseos, kananmunat sekä rasva-sokerivaahto tasaiseksi taikinaksi. Pohjusta halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele taikina vuoan pohjaan ja reunoille (noin 5-6 cm korkeuteen) ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa raastimen tiheimmällä terällä. Puserran sitruunan mehu ja ota talteen mehusta noin 2 rkl mansikkamelbaa varten. Yhdistä täytteen raaka-aineet sitruunamehua lukuunottamatta ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää sitruunamehua 3-4 rkl ja sekoita. Tarkista maku ja lisää sitruunamehua makusi mukaan. Jatka seoksen sekoittamista sähkövatkaimella noin 2-3 minuuttia, kunnes seos on kuohkean tasaista ja kaada lopuksi täyte pohjan päälle vuokaan.

Paista juustokakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteen lämpötilassa noin tunti. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperiarkilla 30 minuutin kuluttua, ettei pinta tummu liiaksi. Kakun tulee jäähtyä vuoassa kunnolla. Irroita kylmä kakku varovasti vuoasta.

Valmista mansikkamelba soseuttamalla mansikat esimerkiksi sauvasekoittemella tai tehosekoittimessa. Painele marjasose tiheän siivilän läpi. Sekoita sileään soseeseen sokeri ja sitruunamehu. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää