MINI täyttää tänään 55 vuotta

Ensimmäinen MINI valmistui Birminghamin tehtaalta ja tuli markkinoille 18. päivä elokuuta vuonna 1959. Kompaktiautojen kestosuosikin syntymäpäivää juhlittiin vuosittaisessa International MINI Meeting -tapahtumassa.

MINI esiteltiin yleisölle 55 vuotta sitten kahden mallin, Morris MINI Minorin ja Austin Sevenin, muodossa. Suunnittelija Alec Issigonis’n luoman konseptin mukaisesti uudenlaiset autot koostuivat optimoidun pienistä ulkomitoista, tilavista neljänistuttavista sisätiloista, huippuluokan ajo-ominaisuuksista sekä alhaisesta kulutuksesta.

BMW Group lanseerasi uudelleen MINIn vuonna 2001, jolloin sen klassiset piirteet yhdistettiin moderneimpaan tekniikkaan. Uudistusten myötä MINI:n suosio on noussut entisestään.

MINI:n syntymäpäivään otettiin varaslähtö viikonlopun International MINI Meeting -tapahtumassa, joka pidettiin Iso-Britannian Kentissä. MINI-yhteisö on järjestänyt kokoontumisia eripuolilla maailmaa jo vuodesta 1978. Kompaktiautojen premium-luokan ykkönen oli edustettuna viikonlopun IMM-tapahtumassa mallikappalein eri vuosikymmeniltä.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää