Uudesta IKEA-kuvastosta inspiraatiota parempaan arkeen

Suomen odotetuimmaksi painotuotteeksikin tituleerattu IKEA-kuvasto kolahtaa pian moniin koteihin postiluukusta. Tänä vuonna kuvaston pääosassa ovat makuu- ja kylpyhuoneet, joilla on suuri vaikutus sujuvampaan arkeen. Uusi kuvasto on selattavissa painotuotteen ohella myös netissä sekä mobiilisovelluksena tabletille.

Perinteiseen tapaan uusi kuvasto on täynnä monipuolisia sisustusratkaisuja kaikenlaisiin koteihin. IKEA-kuvasto antaa varmasti inspiraatiota jo olemassaolevien kalusteiden hyödyntämiseen kuin uuden sisustustyylin saavuttamiseen.

– Makuu- ja kylpyhuoneet ovat kuvastomme kantavana teemana, sillä ne ovat arjessa käytetyimmät, mutta usein sisustuksellisesti vähimmälle huomiolle jääneet tilat. Niissä valmistaudutaan uuteen päivään, rauhoitutaan sekä toivutaan kiireestä ja rasituksesta. Nukumme jopa kolmasosan elämästämme, joten laadukkaan nukkumisympäristön merkitystä ei voi liikaa korostaa, sanoo IKEA Oy:n maajohtaja Lena Herder.

IKEAn teetättämän Life at home -kyselytutkimuksen mukaan ihmiset haaveilevat samoista asioista asuinpaikkaan katsomatta. Useimmat haluaisivat suuren, spa-henkisen kylpyhuoneen ja viihtyisän makuuhuoneen.

– Makuu- ja kylpyhuoneiden on mielestämme oltava sekä kauniita että toimivia. Uusien tuotteidemme avulla haluamme näyttää, kuinka tärkeitä nämä tilat ovat hyvinvoinnillemme. Suuri vaikutus on jo sillä, että säilytystilaa on riittävästi ja joka tavaralle on oma paikkansa. Yleensä tilasta ei voi tehdä suurempaa, mutta siitä voi aina tehdä toimivamman, toteaa IKEA Suomen sisustuspäällikkö Pia Björkell.

Poimintoja uudesta IKEA-kuvastosta

Uudistuva IKEA-patjamallisto, jossa on panostettu patjan laatuun: sen tulee olla mukava ja joustava sekä tukea kehoa oikealla tavalla. Myös patjojen kuljetukseen on kiinnitetty huomiota. Suurin osa joustinpatjoista ja kaikki vaahtomuovipatjat myydään rullattuina paketissa, joten niiden kuljettaminen on helpompaa ja ympäristöystävällisempää.

Uusi peitto- ja tyynymallisto on kehitetty helpottamaan sopivan peiton ja tyynyn valitsemista. Täytemateriaalien mukaan jaettu mallisto tarjoaa sopivan vaihtoehdon jokaiselle nukkumistyylille. Tuotteiden laatuun, materiaaleihin ja viimeistelyihin on panostettu, pitäen kuitenkin kiinni markkinoiden edullisimmista hinnoista.

Makuuhuoneen tekstiilejä jokaiseen makuun. Vuodevaatteet tuovat nukkumaympäristöön persoonallisuutta, ja niillä voi helposti vaihtaa makuuhuoneen ilmettä. IKEA-pussilakanamallisto karttuu yhteensä 20 uudella tuotteella.

IKEA-kylpyhuonemallisto laajenee. SILVERÅN-kalustesarja on pienen tilan perinteisen tyylin kaivattu uutuussarja. Myös suosittu IMMELN-sarja laajenee kattamaan entistä enemmän kylpyhuoneen piensäilytystuotteita, jotka kiinnittyvät imukupeilla ilman poraamista.

IKEA tekee tänä vuonna uudesta kuvastostaan 67 erilaista versiota, 32 kielellä 46 eri maahan. Kuvastolle on myönnetty FSC-sertifikaatti, joka takaa, että kuvastoon käytetty puuraaka-aine on kestävämpää alkuperää. Kaikki uutuustuotteet sekä IKEA-tavarataloista että osoitteesta IKEA.fi.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää