Ember Falls on seuraava kansainvälinen musiikkilupaus


Kotimaisen musiikin seuraava vientituote Tampereelta?


Tamperelainen Ember Falls julkaisi elokuussa 2015 debyyttisinglensä ja -videonsa Shut Down With Me. Sen jälkeen asiat alkoivat edetä nopealla tahdilla: single nousi YleX:n soittolistalle, bändi sai kansainvälisen levytysdiilin Spinefarm Recordsin kanssa ja keikkamyyntisopimuksen Nem Agencyn kanssa. Mikään kokematon bändi ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä Ember Fallsilla on takanaan vuosien keikkailua ja bändi kiersi Suomea jo edellisellä bändinimellään Mekanism vuodesta 2010.

Bändi on juuri aloittanut tulevan levynsä äänitykset. Albumin viimeistelee Tanskassa Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe). Uutta musiikkia bändiltä saadaan vielä tämän vuoden puolella.

– Levymateriaalista kerrottakoon, että vaikka tarttuvat kompaktit metallikipaleet ovatkin niin sanotusti kupletin juoni, mahtuu mukaan kuitenkin vaikutteita vähän joka suunnalta. Meillä on siitä hyvä poppoo kasassa, että kuunnellaan tosi laaja-alaisesti musiikkia, mikä kuulunee varmasti myös biiseissä. Meillä on esimerkiksi yhdessä uudessa biisissä väliosana sellainen klubimusapumppaus, joka tulee varmasti nostattamaan pari kulmakarvaa. Se ei silti ole mitenkään korni tai itsetarkoituksellinen, vaan itse asiassa tosi tunnelmallinen ja luonteva osa biisiä, pohtii Ember Fallsin rumpali Jussi ”Ässä” Saurio tulevaa materiaalia.

Bändin debyyttisinglen Shut Down With Me -videon rahoitti videon kitaristi Kalle Laakso opintolainan avulla.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää