Kevin Hart, Dwayne Johnson, Karen Gillan and Jack Black

Jumanji – The Next Level

3.5/5

KUVA: © SF STUDIOS

Taas juostaan ja loikitaan pitkin viidakoita ja autiomaita

Hämmennyin itsekin, etten näköjään olekaan kirjoittanut edellisestä Jumanj – Welcome to the Jungle -leffasta arviota. Nimittäin harvoin tykkään tällaisista komediallisista toimintaleffoista. Edellisestä pidin, ja vaikka tämä jatko-osa ei pääsekään seuraavalle levelille, se on on yhtä hyvä kuin edellinenkin. Tässä vaiheessa kannattaa unohtaa se alkuperäinen, mielestäni ihan turha Jumanji elokuva vuodelta 1995. 

Edellisessä leffassa neljän nuoren joukko imeytyi vanhan pelikonsolin Jumanji maailmaan ja erilaisten avattariensa avulla, tehtävänä oli selvitä kentästä toiseen, ja pelastaa Jumanji valtakunta pahuudelta. Sama toistetaan tässäkin jatkossa. Ideana on edellisen tavoin, että hahmosi Jumanji-maailmassa on täysin erilainen kuin oikeassa maailmassa. Avatar hahmolle annetut erikoiskyvyt ja heikkoudet auttavat etenemään pelin maailmassa tai sitten ovat kuolemaksi. Elämiä jokaisella on tietysti vain kolme, ja jos kosahdat pelimaailmassa, hyvin ei käy todellisuudessakaan. 

Tällä kertaa tutut hahmot: eläintieteilijä tavarareppuineen, tyyppi joka osaa lukea karttaa, taistelijatar vähissä vaatteissaan ja pelin voimamies karismaattisine pysäytyskuvakatseineen jahtaavat jalokiveä pahalta tyypiltä. Vastassa on autiomaata, viidakkoa, linnaketta ja muutama muu taistelutanner. Vastuksina strutsilaumaa, ilkeitä Mandrillilleja (paviaanin lajike) ja perus vihulaisia. 

Jippona tällä kertaa on muutama uusi yllättävä hahmo, eläinten kieltä ymmärtäminen ja kyky vaihtaa hahmoa kesken pelin/elokuvan. Tottahan toki ihmissuhdedraamaa sekoitetaan mukaan, että saadaan elokuvaan joku tosimaailmassakin pätevä juonenkuljetus.

Leffa on vauhdikas, se tarjoaa paljon hyviä, uusia vitsejä, pääosin tosin oman kroppansa hyväksymisestä tai päin vastoin. Näyttelijät vetävät hyvällä boogiella, ja katsojilla on kivaa leffateatterissa. Todella mainiota hömppää, jota minä ainakin jaksan katsoa jopa yllätyksellisesti pariinkin kertaan. 

Näitä vaan lisää paljon. Mahdollisuuksia kun kuitenkin on loputtomasti seuraaville leveleille.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää