Perulainen Pisco Sour yhdistää hapanta ja makeaa

Tampereella sijaitseva Barmacia on meksikolaisesta tunnelmastaan ja klassikkodrinkeistään tunnettu baari. Barmacian perustajat Leon Aguilera ja Sami Lappalainen paljastavat drinkkiensä reseptiikkaa ja juomien historiaa kuuden erilaisen cocktailin verran Man Made Lifestylen juttusarjassa.

Leon Aguilera Barmaciasta valmistaa Pisco Sour -cocktailia
Leon Aguilera Barmaciasta valmistaa Pisco Sour -cocktailia

PISCO SOUR on tyypillinen etelä-amerikkalainen cocktail, jonka juuret ovat Perussa. 1920-luvun alkupuolella syntyneen drinkin keksijänä pidetään amerikkalaista baarimikkoa Victor Vaughenia, joka työskenteli Cerro de Pasco -nimisessä kaupungissa Keski-Perussa ja perusti myöhemmin oman ravintolan maan pääkaupunkiin Limaan.

– Drinkin nimi juontaa siinä käytettävästä alkoholista, piscosta, sekä sour-sanasta, joka tässä tapauksessa merkitsee happamanmakeaa sitruksen ja makeuttajan yhdistelmää, kertoo Leon Aguilera Barmaciasta.

Pisco Sour

  • 4 cl pisco
  • 1/3-1/2 kananmunan valkuaista
  • 2 cl ruokosokerisiirappia tai 1 tl tomusokeria
  • 1/2 limetin mehu

Pisco Sour -juoman ainekset kaadetaan shakeriin, joka sen jälkeen täytetään jäillä. Sekoitusta ravistetaan pitkään, jotta juomalle ominainen vaahto ehtii muodostua. Cocktail tarjoillaan perinteisesti matalasta cocktail-lasista.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää