Barmacia on tunnelmallinen cocktailbaari Tampereella

Barmacia on toiminut Tampereen Aleksanterinkadulla alkuvuodesta asti. Meksikolaistyylinen cocktailbaari kutsuu nauttimaan rennon boheemista ja kansainvälisestä tunnelmasta niin arkena kuin viikonloppuisin. Ravintolan listalta löytyvät niin maistuvat janonsammuttajat kuin pikkusuolaiset – nekin aitoon latin street food -tyyliin.

TAMMIKUUN lopulla ovensa avannut Barmacia on mukava lisä Tampereen ravintolakirjoon. Latinalaista Amerikkaa henkivä cocktailbar sijaitsee Aleksanterinkadulla parin korttelin päästä rautatieasemasta, Hämeenkadun tuntumassa.

Tunnelmallisen Barmacian perustivat Gastropub-ravintoloitsija Sami Lappalainen ja Tapas Bar Inezin Leon Aguilera.
– Idea Barmacian perustamiseen syntyi matkusteltaessa. Halusimme luoda yhtiökumppanini, meksikolaissyntyisen Leonin, kanssa aidonoloisen ja uskottavan meksikolaistyylisen baarin Tampereelle. Oikeanlaisen liiketilan vapautuessa päätimme ryhtyä toimeen ja Barmacia syntyi kuin itsestään – pakottamatta, kertoo ravintoloitsija Sami Lappalainen.

Barmaciassa cocktailmenulta löytyy viisi peruscocktailia: mojito, margarita, caipirinha, daiquiri sekä pisco sour. Jokaisen perusjuoman voi myös tilata maustettuina versioina, jotka saavat makunsa tuoreista hedelmistä ja yrteistä sekä ravintolassa itse valmistetuista makusiirapeista. Maistuvat drinkit syntyvät matalan baaritiskin äärellä, joka luo erityisen rennon tunnelman.
– Haluamme, että asiakkaat näkevät cocktailien valmistuksen, sillä se on osa ravintolakokemusta, kertoo Lappalainen.

Nälkäiset hombret voivat nauttia menusta, joka sisältää latinalaisen street foodin herkkuja, kuten nachoja, tostadasia sekä torta ahogadaa. Ruoka on paikan päällä valmistettua ja jopa nachot syntyvät omassa keittiössä. Herkulliset, käsinsyötävät annokset vievät kielen mennessään ja ruokien maku sointuu hyvin ravintolan drinkkien makumaailmaan.

BOHEEMI ilmapiiri ja hauskat yksityiskohdat luovat baarin erityisen ilmapiirin. Leon matkoillaan ottamat kuvat tuovat palan Latinalaista Amerikkaa. Latinalaiskulttuuri näkyy myös Lucha Libre -painijoiden maskeissa, joita voi halutessaan lainata baaritiskiltä. Painijateema jatkuu myös ravintolan vessassa, jonka seinät on tapetoitu Lucha Libre -lehtileikkeillä.

Ravintolan autenttinen meksikolaistunnelma ja rento ilmapiiri ovat varmasti monien mieleen. Barmacia on miellyttävä paikka pistäytyä nauttimaan laadukkaasti valmistetusta cocktailista ja pienestä suolaisesta, mutta mukava tunnelma voi viedä mennessään ja ravintolassa saattaa vierähtää koko ilta. Aurinkoisista kevät- ja kesäilloista voi nauttia ravintolan jo avautuneella terassilla.

Barmacia
Aleksanterinkatu 29, Tampere

Aukioloajat:
Ti-To: 19-01
Pe-La: 17-02
Su: 19-01
Ma: Suljettu

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää