Sosekeitot ovat vaivatonta arkiruokaa, joita voi tehdä kerralla isomman annoksen ja vaikkapa  pakastaa annosrasioissa käteväksi lounasevääksi. Punajuurisosekeitossa on kaunis punainen väri ja herkullinen punajuuren maku. Tämä resepti on mukaelma maku.fi-sivuston reseptistä.

  • 1 kg punajuurta kuorittuna ja paloiteltuna
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 1 iso hapan omena kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 litra vettä
  • 1/2 rasiaa sulatejuustoa, esim. Valio Koskenlaskija voimakas (ja murennettua Aura-juustoa)
  • 1 timjamia
  • ripaus mustapippuria

Laita punajuuret, sipuli, valkosipuli, omena, kasvisliemikuutio ja vesi kattilaan ja keitä kannen alla kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Aika riippuu punajuuripalojen koosta: 30-45 minuuttia.

Soseuta kasvikset blenderissä tai monitoimikoneessa saadaksesi kuohkean rakenteen. Kasvikset voi soseuttaa myös suoraan kattillaan sauvasekoittimella. Lisää sulatejuusto, josta osan voit korvata myös Aura-juustolla tai muulla sinihomejuustolla (sinihomejuusto on oivallinen makukumppani punajuurelle). Tarkista maku ja mausta timjamilla ja mustapippurilla. Anna keiton hautua kannen alla vielä 5 minuuttia.

Tarjoile ranskankermasilmällä ja kotitekoisen maalaisleivän tai sämpylöiden kanssa.

Kommentoi

kommenttia