Broileri-pestolasagne

Broileri-pestolasagne on maukas vaihtoehto perinteiselle bologneselasagnelle. Broilerin sijasta tässä lasagnessa maistuvat myös esimerkiksi lohi tai kauden vihannekset kevyesti esikypsennettyinä tai ohuina suikaleina. Tämä vaivattomasti syntyvä lasagne on myös mainio tarjottava vieraille.

 • 350 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
 • 1 punasipuli
 • 4 rkl ruokaöljyä
 • 4 rkl vehnäjauhoja
 • 8 dl maitoa
 • 1 pkt Valio Koskenlaskija (vahva)
 • 1 dl pestoa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • lasagnelevyjä (noin 9 kpl)
 • juustoraastetta

Paista broilerisuikaleet kypsäksi ja lisää paiston loppuvaiheessa kuutioitu punasipuli kuullottumaan. Laita broilerisipulisekoitus sivuun odottamaan kastikkeen valmistumista. Valitse pinnoitettu kattila tai käytä paksupohjaista teräskattilaa pestokastikkeen valmistamiseen. Lisää öljy ja vehnäjauhot kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito hiljalleen koko ajan sekoittaen. Estä maidon pohjaanpalaminen jatkuvalla sekoittamisella. Kuumenna kastiketta niin kauan, että kastike suurustuu. Laske lieden lämpötila matalaksi ja lisää kuutioitu sulatejuusto. Sekoita kastiketta kunnes sulatejuusto on sulanut tasaisesti kastikkeen joukkoon. Siirrä kattila liedeltä ja lisää pesto ja halutessa ripaus mustapippuria ja suolaa.

Laita lasagnevuoan pohjalle pestokastiketta ja kerros lasagnelevyjä. Lisää levyjen päälle broilerisipuliseosta ja pestokastiketta. Tee lisää lasagnelevykerroksia ja lisää lopuksi viimeisen lasagnelevykerroksen päälle juustokastiketta. Kypsennä noin 200 asteessa 45 minuuttia foliolla peitettynä. Halutessasi voit poistaa folion ja laittaa lasagnen päälle juustoraastetta.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää