Uusi Leijona

TitiMadamin sekä kahden suunnittelijan yhteisvoimin syntyi uusi katu-uskottava Uusi Leijona

Sampo Marjomaa ja Uusi Leijona

Olin ostanut Topshopista Lontoosta ghetto-henkiset kaulaketjut joita kannoin kaulassani retroisaan hiphop-henkeen. Ikävä kyllä Topshopin ollessa kyseessä ei korujeni elinkaari ollut hirvittävän pitkä, joten ne traagisesti hajosivat käydessäni kotikaupungissani Oulussa. No, rakastava Äitini tarjosi omaa Kalevala Korun käätyään tuhoutuneen tilalle, joka yllättäen näytti päälläni yhtä ghettohenkiseltä kuin Topshopin killuttimet.

Otin yhteyttä Kalevala Koruun koska näin tässä idean tehdä miehille oman katu-uskottavan korun. Jo olemassa olevaan tuotteeseen tarvitsisi vain suunnitella amulettimainen riipus. Ehdotukseni ei sytyttänyt Kalevala Korun väessä inspiraation roihua, joten päätin lähestyä TitiMadamia jonka eläinkoruja olen usein vienyt tuliaisina ulkomaan kavereille.

 TitiMadamin Tiina on loistava ja avarakatseinen tyyppi, ja niinpä päätimme toteuttaa prototyyppikokeilun. Ideanani oli tehdä ikonisesta Suomileijonasta päivitetty katukulttuuriversio, säilyttäen symbolin arvokkuuden ja terveen isänmaallisuuden.

Tässä kohtaa kyytiin tuli visuaalisen ilmaisun monilahjakkuus Petri Bergman, jonka kanssa aloimme suunnitella korun muotoa. Päädyimme kuusikulmioon ja ympyrään, joista kuusikulmio vaikutti tuoreemmalta.

Korut ovat laserleikattua peilipleksiä eli kevyitä ja hinnaltaan kuluttajalle edullisia; tällä hetkellä kuusikulmiota saa kahdessa eri koossa ja kolmessa eri värissä.

Uusi Leijona on ollut erittäin kiinnostava kokeilu ja omalla kohdallani yritys ilmentää positiivista patrioottisuutta ilman liiallista nationalismia tai syrjintää. Tervettä kansallisylpeyttä tarvitaan näinä shadyinä aikoina!

Hinnat alkaen 16,00 € TitiMadamin verkkokaupassa.

Sampo

Oululaislähtöinen Sampo tunnetaan luotsaamastaan piilokulttuuriohjelmasta Hauskat Kotivideot; television ulkopuolella hän näyttelee, tekee sarjakuvaa, musiikkia ja matkoja.

Lue lisää