Thor Luojapommi

Kolmen Thorin voimin yritetään pelastaa maailmankaikkeuden kaikki jumalat kuolemalta.

Jumalten teurastaja Gorri on kaapannut kaikki maailmankaikkeuden jumalat universumin kaukaiselle kolkalle aavikkoplaneetalle. Jumalat ovat olleet siellä orjina  jo vuosisatojen ajan ja rakentavat Gorrille kaikki jumalat tappavaa Luojapommia.

Erilaisten aikakiemuroiden seurauksena kolme eri-ikäistä Thoria päättävät pistää vastaan pahalle ja he lähtevät pysäyttämään Gorrin ja tuhoamaan Luojapommin. Tehtävä ei tule olemaan helppo. Saavatko he tämän mielipuolen hullun idean estettyä? Selviävätkö he kaikki tästä koettelemuksesta edes hengissä?

Nyt kannattaa unohtaa se Kostajista tuttu Thor. Nyt ei pompita viitta hulmuten New Yorkin kaduilla vasaraa pyörittämässä.

Tämä on Thorin, tai siis kolmen Thorin jumalseikkailu. Idealtaan jopa aika runollinen ja kertomuksena aikuisten iltasatu.

Paha on tässä tarinassa jopa niinkin paha, että lukijaakin huippaa päästä. Paha Gorri ei säästele ketään tai mitään teurastaessaan jumalia, ja saapa siinä sivussa oma perhekin osuutensa hänen kamaluudestaan.

Mielenkiintoista on myös, että Thorit kohtaavat omat lapsenlapsensa. Atli, Ellisiv ja Frigg ovat jumalattaria ja tottuneita taistelijoita, ja juuri he johdattavatkin muut orjat kapinaan mielipuolista Gorria vastaan.

Käsikirjoittaja Jason Aaron on loihtinut hienon tarinan, ja käsittääkseni tarina on saamassa (Suomessakin?) jatkoa. Aaron on tuttu mm. Wolverine: Weapon X tarinasta. Hän on kirjoittanut laajasti sekä Marvelille että DCl:le

Esad Ribic on puolestaan kuvittanut pääasiassa Marvelin tuotantoa, mm. Thorin veljen Loki-sarjakuvaa. Piirrosjälki on kaunista, kuin vesiväreillä laveerausta. Välillä hahmojen ilmeet ovat kylläkin luonnottomia ja irvistysmäisiä.

Tarina on hieno ja hyvä, välillä jopa henkeäsalpaava. Mutta itse en näistä jumaltaruista pahemmin välitä, eikä Thor ole koskaan ollut lempihahmojani, varsinkaan nyt kun heitä on kolmin kappalein.

Hienoa on, että paha vastustaja on kerrankin kunnolla paha, eikä mikään helppo vastus.

Tarinan lukee nopeasti, mutta yhtä nopeasti se myös haihtuu mielestä.

Suomennos: Antti Poussa
Kustantaja: Egmont

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää