Terminator Genisys

Vihdoinkin kunnollinen ja alkuperäisiä kunnioittava jatko-osa

Ilmeisesti näitä Terminator elokuvia on huhujen mukaan tulossa kolme kappaletta, ja Arskakin kai lupautunut ainakin seuraavaan osaan. Ja sen verran alkuperäistä pakkaa sekoitetaankin, että uuden sarjan synty on täysin mahdollista.

Jälleen kerran sotilas Reese lähetetään vuoteen 1984 suojelemaan Sarah Conneria. Mutta tällä kertaa vastassa ei olekaan hentoinen tarjoilijatar, vaan jo tulevaisuudestaan tietävä taistelijatar. Oppinsa hän on saanut kakkososan suojelemaan tulleelta T-800 robotilta. Pian ympärillä pyörii myös T-1000, sulaa metallia oleva tappaja. Ja nähdäänpä myös ykkösosasta tuttu paha T-800. Ja kun nämä saadaan raivattua tieltä, onkin aika hypätä vuoteen 2017, jossa nimen omaan Genisys on se, joka saa aikaan tuomionpäivän. Ja tämähän tietenkin on estettävä jälleen kerran keinolla millä hyvänsä.

Joko tipuitte kärryiltä? Suosittelen ainakin ykkös ja kakkososien kertaamista ennen tätä leffaa.

PIDÄN KÄSIKIRJOITUKSESSA juurikin siitä, että ensin mennään pitkälti ekan leffan mukaan, jopa kohtaus kohtaukselta, mutta sitten siihen lisätäänkin kakkosleffasta tuttuja elementtejä. Ja loppu onkin sitten jo ihan oma juonellinen pätkänsä. Kohtaamme vieläkin pahempia vastustajia, muun muassa T-3000 ja T-5000. Eli kaikki mitä aiemmissa leffoissa on tapahtunut, revitään silpuksi, unohdetaan ja pistetään haisemaan uudelta puhtaalta pöydältä.

TR-03297RC

LEFFAN ACTION alkaa jo ensimmäisestä sekunnista ja sitä jatkuu parin tunnin päähän lopputeksteihin saakka. Iso-Arska tekee tutun roolinsa hienosti vanhentuneena, ja jo hieman raihnaisena vanhana mallina, unohtamatta legendaarisia lauseita ja kuivakkaa huumoria. Muut näyttelijät hoitavat roolinsa ihan kunnialla. Tehosteet ovat todella näyttäviä, ja joitain mielenkiintoisia ihan uusiakin kikkoja on luvassa. Musiikki raikaa ja aseet pauhaavat.

Itse näin perinteisen 2D-version, koska olin jälkikäteen tehdystä 3D:stä kuullut pelkästään huonoa. Mutta taidanpa parin päivän päästä antaa sillekin mahdollisuuden ja käydä nauttimassa leffan uudelleen.

Tämä osa nousee hienosti kahden ensimmäisen leffan rinnalle omana pätkänään.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää