Kanaa ja herkkusieniä punaviinissä

Syksyn maut ovat pehmeäntäyteläisiä ja ne kypsyvät hitaasti padassa. Käytin ruokaan Atrian syksyn uutuuksia Jyväbroiler Naturelli Broilerin Filee Siipiluulla sekä Jyväbroiler Naturelli Reisipala. Herkullinen ateria syntyykin parhaiten laadukkaasta kanasta ja pataan voi myös käyttää kokonaista broileria.

 • 2 rkl öljyä
 • 1 sipuli kuutioituna
 • 4 valkosipulinkynttä murskattuna
 • 1 prk Mutti tomaattimurskaa
 • 2 rkl tomaattipyrettä
 • 1,5 tl kuivattua timjamia
 • 1,5 tl kuivattua basilikaa
 • ripaus mustapippuria
 • ripaus suolaa
 • reilu 1 kg laadukasta broileria
 • 200 g herkkusieniä viipaleina (tai muita saatavilla olevia sieniä)
 • 3 dl punaviiniä
 • 3-5 dl kana- tai kasvislientä
 • 0,5 ruukku tuorettabasilikaa

Esilämmitä uuni 150 asteeseen. Laita iso pata liedelle (tai käytä aluksi paistinpannua) ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki. Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä mausteet. Anna kiehahtaa ja maista. Maut saavat olla runsaita, sillä ne pehmenevät hauduttaessa. Aseta kanat pataan kastikkeen joukkoon sekä lisää sienet ja viini. Lisää tarvittaessa kana- tai kasvislientä, jos näyttää ettei nestettä ole riittävästi. Kananpalat saavat olla osittain kastikkeen peitossa. Aseta pata kansineen uuniin ja anna kanan ruoan kypsyä uunissa noin 3–4 tuntia. Tarkista riittävän usein nesteen määrä ja valele kanaa tai kanapaloja kastikkeella. Mikäli kastike pääsee haihtumaan, niin lisää tarvittaessa kana- tai kasvislientä. Lisää noin 10 minuuttia ennen tarjoilua pataan puoli ruukullista silputtua basilikaa ja halutessa loraus kermaa.

Tarjoa kanaruoka vaikkapa itsetehtyjen kermaperunoiden kanssa.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää