Purple Ferdinand – Love Bound EP & Love Bound Remixes EP

25-vuotiaan Lontoossa majailevan Purple Ferdinandin Love Bound EP on saanut osakseen laajamittaista hehkutusta – eikä syyttä. Nuoren laulaja-lauluntekijän levy on kaunis ja eheä kokonaisuus, joka yhdistelee ajatonta soul-laulantaa eteeriseen ja maalailevaan tuotantoon.

Purple Ferdinand kertoo olevansa ympäristönsä kasvatti; YouTube-videoiden kautta itseoppinut tatuointiartisti ja Lontoon musiikillisesta monimuotoisuudesta ammentava arjen tarkkailija. Love Boundin äänimaailmaa on verrattu jopa itseensä Sadeen. Erityisesti EP:n avausraidan In My Dreamin kohdalla vaikutteet kuuluvat sekä melodioissa, että tuotannossa. Love Bound ei kuitenkaan ole pitkästyttävä Sade-pastissi, vaan äärimmäisen taidokas kokonaisuus, jossa nuoren artistin ääni ja kertomukset heittävät lempeät ylävitoset modernin soulmusiikin jättiläisten kanssa.

Remix-albumit ovat usein kovin hajanaisia kokonaisuuksia ja harvoin lunastavat odotuksia nimekkäistä artisteista huolimatta. Love Bound Remixes EP:n kohdalla neljä uudelleenideoitua kappaletta tukevat hyvin alkuperäistä kokonaisuutta. Love Bound:in melankolinen äänimaailma saa syvyyttä, yksityiskohtia on nostettu pinnalle ja kauniit melodiat löytävät surutta paikkansa elektronisen maton poimuista.

Maistiaiset: Purple Ferdinand – In My Dreams (Love Bound EP) ja Purple Ferdinand – Through Your Eyes – Sango Remix (Love Bound Remixes EP)

Antti A

Lue lisää