Love Letter


Järjettömän yksinkertainen ja
yllättävän koukuttava pikkupeli


Kyllähän se niin on, että monesti ne yksinkertaiset asiat toimivat parhaiten, ja niin tämänkin pelin kanssa.  Vain kuusitoista hahmokorttia, yksinkertainen sääntökirja ja muutama puusydän voittomerkkeinä.

Kanadalainen ystäväni opetti pelin minulle eräänä viikonloppuna. Pelasimme kahden ja kolmen pelejä useita kertoja. Peli jäi kummittelemaan päähäni. Heti maanantaina kävin nappaamassa pelistä itselleni oman version Lautapelit.fi:stä hintaan alle 15 euroa.

PELISSÄ PELAAJALLA on kädessään aina yksi hahmokortti, kun pelaajan vuoro tulee, hän ottaa pakasta toisen kortin ja päättää kumman hän näistä kahdesta kortista pelaa. Tarkoituksena on eliminoida toisia pelaajia ja säilyttää kädessään joko prinsessa kortti tai mahdollisimman arvokas kortti. Peli perustuu niin tuuriin, bluffiin kuin nopeaan päässälaskuun, mitä kortteja pelissä vielä voi olla jäljellä.

Hahmoja on vain kahdeksaa laatua (erilaisia määriä kutakin) ja jokaisella hahmolla on toteutettavissa yksi tapahtuma. Tyyliin:
”Kun pelaat paronin, valitse haluamasi vastapelaaja. Verratkaa tämän pelaajan kanssa korttejanne salassa muilta pelaajilta. Pelaaja, jolla on pienempi kortti putoaa pois kierrokselta. Tasapelissä ei tapahdu mitään.”

Kierrosten määrät vaihtelevat pelaajien määrästä ja voitoista riippuen, mutta pääasiassa yhden pelin kesto on noin 20 minuuttia.

Ja se miten nopeasti pelin oppii ja omaksuu oman kieroilevan pelityylinsä, tapahtuu yllättävän nopeasti. Vielä kun tähän lisätään koukuttavuus, niin kyllähän tässä kyseessä on yksi parhaimmista pikkupeleistä pitkään aikaan. Loistava lisä omaan pelikaappiin ja loistava lahjaidea kaikille peleistä tykkääville.

Ikäsuositus: 8+
Pelaajia: 2-4

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää