Rocky road

Koska loppiainen merkitsee juhlan loppua ja arkeen paluuta, niin miksipä ei juhlistaisi kivisen tien alkamista rocky roadille. Tässä special editionissa on hyödynnetty joulunajan herkkuja: suklaata, pähkinöitä, rusinoita ja piparkakkuja.

Ainekset:

  • 250 g maitosuklaata
  • 8–10 piparkakkua
  • 50 g pähkinöitä (esim. manteleita, hassel-, cashew-, saksan- ja pekaanipähkinöitä)
  • kourallinen rusinoita

Vuoraa syvä pelti tai muu sopiva laakea astia leivinpaperilla. Murskaa piparkakut karkeasti paloiksi, rouhi pähkinöitä veitsellä krouviksi rouheeksi. Levitä leivinpaperin päälle piparkakkumuruja, rusinoita ja pähkinöitä noin 15×25 cm kokoiselle alueelle. Jätä muruja ja pähkinöitä vajaa kolmannes levitettäväksi myös suklaan päälle.

Sulata maitosuklaa mikrossa sopivassa kulhossa kokoajan valvoen ja välillä sekoitellen, jotta vältät suklaan juoksettumisen. Voit myös sulattaa suklaan vesihauteessa liedellä, mutta tällöinkin on syytä olla erityisen tarkkana ettei suklaan sekaan joudu vesihöyryä tai vettä, ja ettei suklaa pääse liian kuumaksi.

Kaada sula suklaa piparkakkumuru-pähkinä-rusina-seoksen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele suklaan päälle loput piparkakkumuruista, pähkinöistä ja rusinoista. Anna suklaan kovettua viileässä ja nauti!

Herkullista loppiaista!

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää