Fazer selvitti, mitkä konvehdit maistuvat jouluna


Fazer tutki, minkä konvehdin suomalainen valitsee ensimmäisenä. Yhtiö toteutti selvityksensä yhdessä Ilta-Sanomien kanssa.


Joulun perinteisiä ja suosituimpia tuotteita ovat etenkin suklaakonvehtirasiat. Suklaarasian suosiota varmaankin selittää suomalaisten rakkaus makeissekoituksiin ja suklaaseen. Tietenkin joulun perinteisiin kuuluu myös kilpailu siitä, kuka ehtii ottaa ensimmäisenä oman suosikkisuklaansa konvehtirasiasta.

Yli 68 000 kertaa tehdyn Ilta-Sanomien sivuilla olevan nettitestin ylivoimaiseksi voittajaksi nousi Geisha. 75 prosenttia, siis jopa kolme neljästä vastaajasta, ottaa ensimmäisenä Geisha-konvehdin, kun saa valita minkä tahansa konvehdin. Geisha valittiin useimmiten myös toisena konvehtina.

– Klassikko voitti. Kuvan perusteella tehdyssä tutkimuksessa korostuivat tuttuus ja perinteet. Geisha-konvehdin tunnistaa helposti ulkonäöstä. Geisha on kaikille ikäryhmille hyvin maistuva hasselpähkinäsuklaa, tuttu ja turvallinen ykkösvalinta, arvelee Fazer Makeisten Senior Category Manager Helen Ojamäe.

Kun rasian molemmat Geishat on syöty, käsi hakeutuu Mantelikinuski -konvehtien ja Mantelirouhe -konvehtien luo. Näiden jälkeen valinta osuu maitosuklaan ja valkoisen suklaan yhdistelmään.

Leikkimielinen tutkimus tehtiin Karl Fazer Collectionin 550 gramman rasialla. Karl Fazer Collection -rasioista löytyvät Fazerin parhaat maut ja suosituimmat konvehdit. Rasiassa on 64 konvehtia, 14 eri makua. Testaajat saavat valita täydestä konvehtirasiasta kolme mieleisintä suklaakonvehtia.

 

Suosituimmat konvehdit TOP 5

1. Geisha
2. Mantelikinuski
3. Mantelirouhe
4. Maitosuklaa & valkoinen suklaa
5. Karpalo

Tokion olympialaiset 1964 Geishan inspiraationa

Testin suosikkimaun, Geishan, menestystarina lähti liikkeelle vuonna 1962, kun Peter Fazer ihastui Karl Fazer Caféssa Kluuvikadulla valmistettuun Japonica-nimiseen leivokseen, jossa oli ihana japonais-täyte. Hän pyysi tuotekehitystä kokeilemaan tätä täytettä yhdessä maitosuklaan kanssa – ja pian menestysresepti oli valmis!

Geisha-nimi ja vaaleanpunainen väri lainattiin tuotteelle Fazer Parhain -pussin kovakarkilta. Se taas sai uuden nimen Tokyo. Japani toimi uutuustuotteen inspiraationa niin leivoksen nimen tähden kuin tuolloin ajankohtaisten Tokion olympialaisten takia.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää