Lee 101 yhdistää nykypäivän historiaan


Kun yksi kolmesta alkuperäisestä farkkumerkistä päättää tehdä modernilla otteella viilatun malliston ammentamalla historiastaan ja osaamisestaan, tulos voi olla vain hieno. Juuri sitä tarjoaa Lee 101.


Leen historia on pitkä ja kunniakas. Henry David Lee aloitti vuonna 1889 ruokafirman. (Kyllä, ihan oikeasti.) Ensimmäiset työvaatteet syntyivät vuonna 1911, ja siitä eteenpäin Lee on kulkenut farkkukehityksen etulinjassa: ensimmäiset vetoketjulliset farkut tehtiin 1926, ikoninen farkkutakkiklassikko Storm Rider, jonka perillisiä on nykyään kaikkialla, tuli myyntiin 1931, tuttu taskubrodeeraus syntyi 1944 ja kaikkien tuntema kivipesu keksittiin 1982.

Hienoon historiaan olisi helppo hukkua, mutta Lee päätti toisin. Vuonna 2009 se esittteli Lee 101 -malliston, joka tarjoaa historiasta ammentavia, moderniin elämäntapaan ja makuun muokattuja herkkuja. Kaikki huippumateriaaleista huolella tehtynä.

”Lee 101 on historiaa kunnioittava mallisto merkin sisällä”, kuvaa Leetä Suomessa edustavan Five Pocketin Vesa Rantalainen.

Mallisto uppoaa alkuperäisiä arvoja arvostaville, moderneille kuluttajille. Suomessa Lee 101 tunnetaan lähinnä dry denimistä, mutta mallistossa on paljon muutakin, aina toimistosta vapaa-aikaan. Laadukkaasti tehdyt vaatteet myös kestävät aikaa, eivätkä ole sidottuja sesonkeihin.

”Lee 101 on hyviä materiaaleja, hyvissä tehtaissa valmistettuna, mutta järkevään hintaan”, Rantalainen summaa. ”Esimerkiksi farkut lähtevät 139 eurosta.”

 

Valitsimme viisi herkkupalaa Lee 101:n kesämallistosta

1. FARKUT. Lee 101 tarjoaa kolme mallia: Z on löysin, S slimmimpi ja Rider sitten kaiken slimmein. Ja totta kai selvagea ja etupäässä japanilaista laatudenimiä, muun muassa Kaiharaa. Mallit ovat onnistunut yhdistelmä oman vuosikymmenensä historiallista farkkua ja modernia aikaa. Myönnettäköön, että dry denim ei ole kesäisin mahdollinen valinta, mutta joskus se kulutusprojektikin on aloitettava. Eikä Suomen kesässä niitä hellepäiviä nyt niin montaa ole.

2. FARKKUROTSI. Rider Jacket on klassikkojen klassikko, josta kaikki itseään kunnioittavat brändit ovat tehneet versionsa. Leen valmistama on se alkuperäisin: slimmi ja lyhyt. Tämä kuuluu jokaiseen vaatekaappiin. Kuvan versio on dry denimiä, mutta muitakin vaihtoehtoja on toki tarjolla.

3. T-PAIDAT. Tässä kaksi versiota kesäpukeutumisen kulmakivestä. Paksu laadukas puuvilla takaa sen, että nämä ovat pitkäikäisiä kumppaneita. Leikkaus on hivenen laatikkomainen ja maskuliininen. Valkoinen toimii loistavasti minkä tahansa värisen, mallisen tai pituisen farkkualaosan kanssa. Eikä raidallisen ja taskuttoman version yhdisteleminen ole tippaakaan vaikeampaa.

4. INDIGO-KAULUSPAITA. Button Down -paidan juju on upeassa kuvioinnissa. Toimii loistavasti sekä asiallisessa toimistolookissa että rennommin vapaalla. Rakennusprintti muuten on kunnianosoitus firman alkuperäiselle päämajalle Kansas Cityssä.

5. RUUTUPAITA. Voiko alkuperäinen farkkumerkki olla tekemättä ruutupaitoja? Ei voi. Leen versiot tarjoavat sekä moderneja että klassisia ruutuja. Mukana tietysti klassiset helmiäisnapit.

 

Janne

Man Made Lifestylen helsinkiläistynyt vahvistus on ammatiltaan visuaalisuuteen keskittynyt journalisti. Mutta ennen kaikkea hän on farkkunörtti. Lisäksi hän haluaisi olla parempi barista ja amsterdamilainen.

Lue lisää