Valkoinen noita: Talvisota


Manganoituutta talvisodan tiimellyksessä


Tämä tarina voisi olla omanlaisensa kuvaus talvisodasta, Suomen ja Venäjän kamppailusta. Tai sitten tarina on vain tarina, jossain ihan muualla. Jokainen lukija tehköön oman ratkaisunsa. Mielenkiintoinen se joka tapauksessa on jo vastakkainasettelusta alkaen. Sarjakuvan takakannessa onkin varoitus: Ei suositella sotahistoriansa kuolemanvakavasti ottaville.

Alussa vihollissotilaat tappavat päähenkilömme Aki Kirjavaisen siskon Katrin (ehkä Karjalassa) ja Aki saa rinnallensa legendaarisen naissotilaan Simo Häyhän. Yhdessä sitten kootaan joukkoja ja taistellaan suurempaa vihollisjoukkoa vastaan.  Lukija saa tietää, että Simo on kuitenkin valkoinen noita, mutta kohta hän saakin vastaansa suurvallan vastaavan, punaisen noidan. Loppuosa sarjakuvasta onkin pääasiassa näiden kahden suuren voiman yhteenottoa.  Ihan lopuksi näemme kuitenkin legendan syntyvän…

Ja totta tosiaan. Tätä ei kannata ottaa liian vakavasti, eikä esittää historian opettajalle talvisota tietoutta tämän sarjakuvan perusteella.
Tarina etenee ihan kiitettävää vauhtia, eikä jää mangamaisesti junnaamaan liikaa paikalleen. Toki lopun punainen ja valkoinen noita vastakkainasetelu on hieman pitkäpiimäinen. Ja jopa ennalta arvattava. Taide on ihan laadukasta, hieman perustasapaksua.

Jatkoakin on jo ilmeisestikin ilmestynyt, nimittäin Valkoinen noita: Jatkosota 1.

Tarina: Naruki Nagakawa
Taide: Pairan
Suomennos: Antti Kokkonen
Toimittanut: Janne Suominen
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää