AF_00710.NEF

Absolutely Fabulous The Movie


Shamppanja ja vodka virtaavat jälleen


On varmasti haastavaa tehdä klassikko-tv-sarjoista elokuvia. Varsinkin pitkää elokuvaa, kun sarjan ensimmäisistä jaksoista on kulunut jo neljätoista vuotta. Sarjaahan tehtiin viisi tuotantokautta ja useita pidempiä erikoisjaksoja.

Nyt kuitenkin tässä tapauksessa on onnistuttu. Käsikirjoitus kestää hyvin puolitoista tuntisen kestonsa. Tässä ei upota läheskään samanlaiseen suohon, kuin esimerkiksi kävi Sinkkuelämää-elokuvien kanssa. Varsinkin ihan kamalan surkean kakkoselokuvan kanssa.

Siinä missä Sinkkuelämää-elokuvissa julkkisten näyttäminen cameorooleissa ja tuotesijoittelu vedettiin alta lipan, Todella upeeta -elokuva vetää sen suorastaan täysin alta riman. Niin hulvattomasti, ettei voi kun nauraa. Kunnon överisti, niinkuin tyyliin kuuluukin.

Juoni on yhtä koohotusta. Edinan PR-työt ovat jälleen kerran alamäessä. Huhu, että Kate Moss tarvitsee uuden PR henkilön, saa Edinan toimimaan. Valitettavasti nämä toimet johtavat siihen, että Kate humpsahtaa parvekkeelta suoraan Thames jokeen ja häntä ei löydetä.

Näin Edinasta tulee koko maailman vihaama muoti-ikonin surmaaja. Häpeä on niin suuri, että Patsyn kanssa he päättävät poistua maasta. Ongelma on vain se, ettei rahaa ole. No mutta Edinan lapsen lapsella on luottokortti. Eli kaapataan lapsi mukaan ja lähdetään maanpakoon.

Juuri näin.

Niille, joille sarja ei ole tuttu, juttu ei välttämättä ihan aukea. Päähenkilöiden taustoja ja motiiveja ei selitellä sen enempää. Tv-sarjahan sen on jo kertonut. Ja onneksi kaikki päähenkilöt on myös saatu leffaan mukaan. Kuka uskoisi, että Saffyn näyttelijätär on jo 47 vuotias ja Edinan äiti jo 90 vuoden ikään päässyt?

Lisäksi valkokankaalle vyörytetään tulvana oikeastaan ihan kaikki hahmot, keitä sarjassa on nähty. Vihamiehet, entiset miehet ja yhdenillan suhteet. Ja kaikki muutkin, unohtamatta muotimaailman ikoneja, malleja ja muita kuuluisuuksia. Joan Collins, Jerry Hall ja Dame Edna vastaavat leffan hauskimmista cameorooleista.

Sekoilu on ennallaan. Shampanjaa kera vodkan, huumeita, värikkäitä vaatteita, ikuinen ylilihavuus ja Patsyn kuolemattomuus. Ja homma toimii. Tällä kertaa lavastuksessa ja puvustuksessa on noustu sarjaan verrattuna paljon ylemmälle levelille.

Käsikirjoitus ja ohjaus ovat enemmän tv-tasoa, mutta eipä se edes haittaa. Vitsit toki toistavat sarjan huumoria, mutta miksipä ei? Pari todella irvokasta vitsiä sai ainakin minut hysteeriseen naurukohtaukseen. Esimerkiksi poreallasvitsi.

Ja tokihan näemme myös Patsyn jälleen kerran miehenä. Toimii toimii. Kyllä tätä voisi parin vuoden jälkeen taas vaikka seuraavana leffana katsoa.  Sen verran käsikirjoitukseen ja kokonaisuuteen kuitenkin on panostettu. Uppoaa tosifaneille. Onhan tätä odotettu.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää