Batman: Arkham city


Sarjakuva valottaa pelin taustoja


Vuonna 2011 Batman Arkham City -peli julkaistiin monille konsoleille. Se oli jatko osa pari vuotta aiemmin julkaistulle Arkham Asylum -pelille. Molemmat olivat suht isoja hittejä pelimarkkinoilla. Pelien käsikirjoituksesta vastaava Paul Dini on vastuussa myös tästä sarjakuvasta, jossa valoitetaan syitä, miksi Akcham City ylipäätänsä luotiin.

Arkhamin mielisairaalavankila on tuhoutunut ja juonittelujen myötä uusi pormestari Quincy Sharp saa luvan eristää osan Gothamia nimenomaan Arkham cityksi, jonne kaikki rikolliset laitetaan. Oli sitten kyse isoimmista krimeistä, kuten Jokeri, Pingviini ja muut tutut Bartmanin vastustajat. Tai sitten ihan pikkurikollisista.

Valtataistelut kuitenkin jatkuvat myös muurien sisällä, tosin tiukassa erikoissotilasarmeijan valvonnassa. Batmankin joutuu soluttautumaan vankilakaupungin sisälle saadakseen tietoa sen meiningistä.  Ja totta kai joku taustalla kuitenkn vetelee kaikista naruista vallanhimossaan.

Peliä pelaamattomille tämä toimii ihan ookoona Battis stoorina, mutta peliin tutustuneille kivaa taustatarinaa. Dinin käsikirjoitus on toimiva ja suht mielenkiintoinen. Carlos D’andan tuttu taide on iloa silmälle, jos siitä sattuu tykkäämään.

Silti tarina mielestäni jää hieman ontoksi ja jopa tylsäksi esikirjoitukseksi, niin, kyllä, sille pelille. Toisaalta hieman rahastuksenkin makua. Ihan miellyttävää luettavaa, mutta ei todellakaan vedä vertoja esimerkiksi loistaville Batman Detective Comics -tarinoille.

Tarina: Paul Dini
Taide: Carlos D’anda
Suomennos: Petri Silas
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää