Teräsmies – Kolmas osa: Raivoisa maailmanloppu


Viittasankarin tarinat vain paranevat entisestään


Nyt alamme olla jo sellaisen huippuhyvän tarinan tasolla, että vaikka ei tästä trikoosankarista pitäisikään, tämä opus kannattaa lukaista.

Aiempien osien tiimi on heivattu alas, ja nyt käsikirjoituksesta vastaa huikea Scott Lobdell (Uncanny X-Men, Excalibur) ja kuvituksesta hienosti kynää kädessään pitävä Kenneth Rocaforth (Superboy, Supergirl). Tässä vaiheessa on pakko myös mainita väreistä vastaava Sunny Gho. Tämä kombinaatio nimittäin toimii.

Teräsmiehen kolmannessa kirjassa on nyt edetty lehden numeroihin (0), ja 13-17. Eli kuusi huikeaa numeroa.

RW kustannuksen opuksissa on se hieno puoli, että niissä tarinakokonaisuudet saatetaan loppuun, eikä pätkitä ja silputa miten vaan.

EDELLEEN PUIDAAN Clark Kentin siviiliminän elämää. Mustasukkaisuutta Lois Lanea kohtaan tämän uudesta poikaystävästä. Läpi käydään myös ajankohtainen raivokohtaus siitä, miten (media) sanomalehti on vain (yleisölle) lukijalle viihteen toimittaja, vaikka sen pitäisi uutisoida. Tämän johdosta Kent päätyy työttömäksi.

Mutta alteregon, eli Teräsmiehen elämässäkin jytisee. Ja lujaa muuten jytiseekin. Ensin saamme nähdä hieno prologin Kryptonilta, missä Teriksen vanhemmista, varsinkin äidistä annetaan hieman totuttua villimpi kuva. Hän on nimittäin huikea taistelija ja siinä sivussa tiedenainen.

Teräsmiehen vanhempien ja Kryptonin kohtalosta annetaan toisaalta aiemminkin tunnettu versio, mutta silti ihan uusilla kieroilla twisteillä.

LOPPU SARJAKUVASSA sitten käydäänkin megataistoa H’EL nimistä Kryptonin menneisyydestä poukahtanutta ylivoimaista vastustajaa vastaan.

Ensin Teräsmies joutuu jopa pyytämään apua veriviholliseltaan Lex Luthorilta, joka on vangittuna supersuojattuun vankilaan. Luthorin hahmosta on luotu Hannibal Lecterin kaltainen lasisessa sellissä asuva mielipuolihirviö.

Lopulta mukaan joukkoihin H’ELiä vastaan taistelemaan saapuvat Teriksen serkkutyttö Terästyttö. ja Teräsmiehen klooni Teräspoika, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi kloonattu Kryptonilainen. PSI voimia omaava nuorukainen.

Ja saadaanpa mukaan myös koko Oikeudenpuolustajien kööri Batmaniä myöten.

Myös suuri universumin tarkkailija hahmo Oraakkeli lipuu mukana kuvioissa sanomatta sanaakaan.

EHKÄ HIENOINTA Teräsmies seikkailua, mitä olen koskaan lukenut.

Kirjoittaja: Scott Lobdell
Kuvittaja: Kenneth Rocaforth
Suomennos: Antti Guru Koivumäki
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää