Trolls


Lapsuudesta tutut tukkapeikot värittävät valkokankaan


Tästä leffasta poistuttuani olin hetken poissa tolaltani. Mitä ihmettä juuri näin? Värejä, sateenkaaria, discopalloja, glitteriä, muffinseja ja paljon halailua. En tiedä mitä sieniä tämän animaatioleffan tekijät ovat vetäneet, mutta luulen tietäväni miltä tuntuu olla puolitoista tuntia LSD-tripillä.

Tarina ei niinkään ole mitenkään kummoinen, mutta toteutus ja todella omalaatuinen huumori toivat mieleeni aikaisemman arvostelemani Angry Birds -elokuvan.

ELOKUVASSA PAHAT bergeniläiset (peikkojen kaltaisia otuksia) pystyvät saavuttamaan onnellisuuden vain syömällä pikkuruisia tukallisia tontunkaltaisia Trollseja. Noin kaksikymmentä vuotta sitten, Trollsit pääsivät kuitenkin karkaamaan uuteen sadunomaiseen paikkaansa, jossa he ovat saaneet elää yksinkertaista elämäänsä, johon kuuluu ainoastaan laulua, tanssia ja halailua.

Eräänä päivänä bergeniläisten paha naaraspuolinen kokki kuitenkin löytää tukkaisten ystäviemme uuden asutuksen ja kaappaa mukaansa osan pikkuisista söpökeistä. Trollsien prinsessa Poppyn on siis lähdettävä pelastamaan porukkaa. Mukaansa hän saa yrmyn ja mököttävän Risu Trollsin.  Ja siitähän sitten seikkailua syntyykin.

TARINASSA ON  niin outoja juonenkäänteitä, että olin oksentaa sateenkaaria ja pierrä glitteriä, niinkuin leffassakin tapahtuu.

Silti omituisten pikkuisten touhuilua on yllättävän kivaa seurata. Vaikka välillä siirappisuus ja pakollinen halailu alkaa jopa etoa. Silti tarina on kasvutarina monellakin tavalla.

LEFFA ON täynnä dicopalloista musiikkia. Mielenkiintoisia versioita kuullaan mm. kappaleista Hello, The Sound of Silence ja True Colors. Myös Justin Timberlaken Can’t Stop This Feeling soi. Timberlake tekee alkuperäiskielisessä versiossa Risun (Branch) roolin.

Suomalainen ääni ja laulunäyttely on pääosin hyvää, välillä biisien käännös ja sovitusversiot eivät ihan sovi muottiin, ja kuulostavat typeriltä.

LAPSET VARMASTI ihastuvat kaikkeen tähän väriähkyyn ja outoihin otuksiin. Myös vanhemmat viihtynevät teatterissa alkushokista selvittyään. Ja joulumarkkinoiden suosituin lelu lienee kaikki Trolls-kama.

Outo, hauska ja kimaltava.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää