Teräsmies 4: PSI-sota


Fyysiset voimat eivät riitäkään kun mukaan astuu kirjaimellisesti mieleen painuvia vihollisia


Teräsmiehen uudet seikkailut ovat olleet ehdottomasti sankarimme parhaimmistoa. Nytkään ei tehdä poikkeusta. Harmillisesti kuvituksen taso heittelehtii tällä kertaa turhankin paljon. Mutta yritetään antaa sen olla häiritsemättä.

Taas kerran on kasattu kunnon jykevä ja yhden tarinakokonaisuuden sisältävä nautinnollinen lukupaketti yksiin kansiin. Hienoa RW kustannus!

Useampi sata sivuinen paketti sisältää seitsemän Superman numeroa, yhden annual julkaisun ja yhden numeron Action Comicsia. Siinä myös yksi syy taiteen heittelehtimiseen.

PSI-sota alkakoon

Tarina alkaa, kun hallitus haluaa tutkia Yksinäisyyden linnaketta, johon Teräsmies ei tietenkään suostu. Pian Orion niminen hahmo yrittää teilata Teräsmiehen. Onneksi Dianan Totuuden lasso kertoo totuuden, mistä oikeastaan on kyse.

Metropoliksen asukkaat ovat täysin sekaisin ja tekevät outoja asioita.

Pinnan alla kytee monen psyykkisiä voimia omaavan hahmon kieroutunut valtataistelu.

Toisaalla Vihreän lyhdyn vanha vihollinen, jättiläispäinen Hector Hammond virittelee psi voimiaan ja toisaalla Kuningattareksi itseään tituuleeraava psi-velhotar virittelee psyykkisiä verkkojaan ihmisten mieliin. Kuningatar hallitsee H.I.V.E.-organisaatiota, jonka jäsenet toimivat kaikki yhtenäisenä mielenä.

Teräsmiehen supervoimista fyysisessä muodossaan ei ole paljoakaan apua tässä mielten taistelun tuoksinnassa.

Vielä kun soppaan heitetään mukaan uusi mielenhaltija Psykopiraatti, alkaa Teriksellä olla aikamoinen pääkipu ja aivot sekaisin.

Ja kun kaiken takana on vielä vanha tuttumme, paluutansa suunnitteleva Brainiac, tiedämme, että nyt on tukalat paikat ja tosi kyseessä.

Loppupeleissä kaikki joutuvat yhdistämään voimansa, ja saadaanpa mukaan myös koomassa makaava, mutta oudot psyykkiset voimat saanut Lois Lane.

Ja jälleen kerran lukupaketti päätty piinaavaan teaseriin, että Teris ei tulevissakaan seikkailuissaan ehdi lepäilemään.

Tarina on huikea ja eri julkaisuista koottu yhtenäisyys täydellisen toimiva.

Sekään ei haittaa, että itse Teräsmies jää yllättävän paljonkin taka-alalle PSI-sotaan osallistuvien leikkiessä mielillä, ja Lois Lanenkin noustessa yllättävänkin isoon rooliin.

Taide on tosiaan vaihtelevaa. Mutta koska tarina on niin hyvä, sarjakuvan lukija ja tämäkin kriitikko antaa sen anteeksi.

Kirjoittajat: Scott Lobdell, Mike Johnson
Kuvittajat: Kenneth Rocafort, Aaron Kuder, Eddy Barrows ja muita
Suomennos: Antti Koivumäki
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää