Velhon Morsian – osat 2 ja 3


Haastavaa mangaa tosifaneille


Tarinamme jatkuu siitä mihin ensimmäisessä osassa jäätiin.Päähenkilömme, punatukkainen Chise on päätynyt orjakaupassa Elias velhon oppilaaksi ja puolisoksikin. Häilyvästi seikkaillaan sekä vanhan Britannian maisemissa, mutta todellisuus ja fantasiamaailman raja on hyvin heikko. Välillä vieraillaan erilaisissa muissa paikoissa, keijujen maailmassa, kissojen valtakunnassa ja jopa Suomen lappia muistuttavassa paikassa shamaaneineen ja kotineen.

Toinen osa painottuu tarinaan ”sielun taakasta” joka vainoaa eläimiä ja ihmisiäkin. Tapaamme hulluksi tulleen Matthewin, Ikiaikasen Gealachin, eli keijukaiskuningatar Titanian. Sekä sisarukset, jotka voivat ottaa eläinhahmon. Lisäksi erilaisia Familiaareja, jotka voivat olla velhon avustajia, ja Kimaira, joka on taikuudella vahvistettu ihmiskeho. Kolmannessa osassa Chise kohtaa salaperäisen, ovelan ja vaarallisen vastustajan nimeltä Carthapilus, joka ei halua tätä nimeä itsestään mainittavan…

Tarina on poukkoileva ja lukijan on pysyteltävä tarkkana juonen edetessä. Hahmoja on paljon ja mangamaiseen tyyliin syöksytään yllättäen maailmasta toiseen.

Itseäni hieman häiritsee se, että itse Elias velho antaa Chisen haahuilla ympäriinsä itsekseen, ollen itse milloin missäkin omilla teillään. Näin Chise joutuu aina vaaratilanteeseen ja jonkun on kohta rynnättävä apuun häntä pelastamaan. Ja edelleen tarina on aika kinkyn seksistinen. Veriset haavat nuollaan eroottisesti puhtaiksi ja jollakulla hahmolla on hyvinkin selkeästi vagina havaittavissa. Kuuluu mangan luonteeseen.

9789521619694_frontcover_draft_original

Kolmannessa osassa taiteessa tapahtuu pieni laskusuhdanne. Aivan kuin tarinaa olisi pitänyt piirtää hieman kiireellä. Muuten kuvitus on takuuvarmaa. Plussaa myös erilaisten henkilöiden ja öttiäisten käyttämästä erilaisesta fontista puhekuplissa. Näin hieman sekavaa tarinaa on helpompi seurata.

Ei välttämättä ihan minun juttuni, mutta uskoisin, että tälle taatusti löytyy se ihan oma fanikuntansa. Muutama osa odottaa vielä julkaisuaan.

 

Koré Yamazaki
Suomennos: Antti Valkama
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää