Pahispomo ja kissat


Omituista mangaa kaikille kissojen ystäville


Aina välillä, kun postiluukusta kolahtaa mangaa, saan olla varuillani, että mitähän tällä kertaa? Tälläkin kertaa oli taas mietittävä, että mitäköhän mä äsken taas luin? Mutta jos omistat kissan, tai pidät kissoista, tunnet niiden tavat ja millaisia ne ovat, tai saattavat olla, suosittelen tämän oudon manga sarjakuvan hommaamista.

Kirjoittaja kuvittaja Bomarn varmasti omistaa kissan tai useammankin. Sen verran hyvin hän pureutuu kissojen tapoihin ja sielunelämään. Kirja sisältää 45 kahden sivun pituista tarinaa mafiapomosta ja hänen kissoistaan. Mukana pyörivät myös pahispomon kaksi kätyriä ja kissarakas, pomoa vaaniva sala-ampuja. Tarinoita ei oikeastaan voi edes kunnolla kuvailla.

Idea on kuitenkin se, että Pahispomo yrittää pyörittää alamaailman rikollisjärjestö toimintaa arkisena rutiininaan, mutta kissansa vievät aina tilanteista voiton ja kaiken huomion. Kissojen elämä on kuvattu hienosti ja juuri niin kissamaisesti kuin vain voi. Kissat tekevät juuri niinkuin haluavat, eivätkä ole millään lailla hallittavissa. Bomarnin taide ei ole kovinkaan kummoista, eikä edes kovinkaan kaunista, mutta kahden sivun stripeistä välittyy aito rakkaus kissoja kohtaan.

Tekstiä tässä mangassa ei oikeastaan ole, pelkästään Pahishomon pahaenteistä naureskelua ja paljon onomatopoeettisia tekstejä. Kaikki tarinat eivät ihan aukea. Ehkä syynä tuo pitkä välimatka Japanin ja Suomen välillä, mutta suurin osa on erittäin oivaltavia.

Vahva suositus kissanomistajille.

Bomarn
Suomennos: Antti Valkama
Punainen jättiläinen

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää