Katso video: neljä viinisuositusta joulupöytään


Joulupöydän  herkut asettavat haasteita oikeanlaisen viinin valintaan päivällistä varten. Valitsimme neljä viiniä, jotka maksavat alle 20 euroa ja, jotka soveltuvat täydellisesti jouluherkkujen kumppaniksi.


Grans-Fassian Catherina Riesling 2015

Grans-Fassian Catherina tulee Moselin alueelta Sakasta. Moselin viinit ovat hapokkaita, erittäin hedelmäisiä, erityisesti Rieslingit ja mahtavan mineraalisia. Tämä viini on täydellisen kypsynyt ja hedelmäinen. Hapokkaana viininä se sopii kala-alkuruokien kanssa, mutta tätä kannattaa myös rosollin seurana. Hinta 17,95 euroa.

 

 

 

 

 

 

Jean Biecher Pinot Noir Réserve Organic 2016

Tämä viini on selkeästi kevyt Alsace Pinot Noir –punaviini. Sen maussa on tummien metsämarjojen hedelmällisyyttä. Viini on hapokas, mutta silti erittäin elegantti. Hintaluokassaan yksi parhaimmista Alkon Pinot Noireista. Tämän punaviinin yhdistät kermaisten kala-alkupalojen kanssa. Hinta 13,95 euroa.

 

 

 

 

 

 

Meinklang Zweigelt 2016

Meinlangin maatilalla viininvalmistus on vain yksi osa luomutilan toiminnasta. Maatila kasvattaa lehmiä, sikoja ja monia muita elämiä sekä hedelmiä ja muita maataloustuotteita. Tämä viini on tumman värinen ja maultaan yrttinen. Viini on hedelmäinen ja sen maussa toistuvat mustaherukka ja kirsikka. Viini on valmistettu Zweigeltistä, joka on itävaltalainen lajike. Viiniä voi viilentää hieman ennen tarjoilua ja se soveltuu erinomaisesti liharuokien kumppaniksi joulupöydässä. Hinta 16,95 euroa.

 

 

 

 

Bogle Cabernet Sauvignon 2014

Monien sukupolvien viininvalmistuskokemus välittyy tässä kalifornialaisessa viinissä, joka on huippulaadukassa hintaluokassaan. Mustaherukan ja mustikan aromeja seuraavat täyteläinen maku ja vahva rakenne. Tämä soveltuu erityisesti punaviinikastikepohjaisten ruokalajien kumppaniksi. Hinta 17,55 euroa.

 

 

 

 

Katso videolta parhaimmat viinitärpit jouluruokien kumppaniksi.

Deniz Löktas

Lue lisää