Oikeuden puolustajat – Ensimmäinen osa: Kadotuskoneet


Oikeuden puolustajat ottavat yhteen ylisuuren vihollisen kanssa.


Tämä albumi kuuluu sarjaan ”DC-unversumin uudestisyntyminen”. Samaa sarjaa on myös piakkoin arviomani uusi Batman. Teräsmies on kaatunut puolustaessaan maata. Uusi Teräsmies toisesta universumista on kuitenkin korvannut hänet. Oikeuden puolustajat eivät vielä luota uuteen Teräsmieheen, eivätkä vielä hyväksy häntä riveihinsä.

Tällä kertaa Oikeuden puolustajien joukko koostuu tutusta porukasta, Ihmenainen, Vesimies, Salama, Batman, Kyborgi, mutta Vihreitä lyhtyjä on tällä kertaa kaksi, Jessica ja Baz. Vastaansa he saavat tällä kertaa sellaisen voiman, että jopa joukkion usko sen selättämiseen horjuu useamman kerran.

Maapallon sisällä on Kadotuskoneita, jotka aiheuttavat tuhoisia maanjäristyksiä ja tsunameita ympäri maailmaa. Samalla outo voima, joka valtaa ihmisiä, kutsuu itseään nimellä Sukulaiset. Ja heidän tehtävänään on suorittaa suuri Puhdistus. Oikeuden puolustajat ovat levällään ympäri maapalloa, mutta lopulta, kun he yhteistuumin pääsevät hyökkäämään ylivoimaista vastustajaa vastaan, he onnistuvat pelastamaan maailman. Mutta silti sarjakuva jättää monta kysymystä auki.

Tarinakokonaisuuden sisältävä albumi tarjoaa tyylikkäiden kansiensa sisään alkuperäislehdet Justice League: Rebirth ja Justice League 1-5. Aika kosmisella ja isolla jytkeellä lähdetään liikkeelle. Hitchin tarina säilyy mielenkiintoisena alusta loppuun asti ja taiteilijoiden kynänjälkeä on ilo katsella.

DC-universumin uudelleensyntymiselle en oikein näe tähdellistä selitystä, mutta kun mitään isoja muutoksia hahmoihin ei kuitenkaan ole tehty, niin mikäs siinä. Tyylikästä ja viihdyttävä perussarjakuvaa Oikeuden puolustajien faneille.

Kirjoittaja: Bryan Hitch
Kuvittajat: Bryan Hitch, Tony S. Daniel, Jesus Merino
Suomennos: Antti Koivumäki
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää