Tarkastaja Akane Tsunemori 2


Teknomanga jatkuu syventäen tarinaa


Edellinen osa oli oikeastaan jonkinlainen esiosa tälle kakkososalle, jossa oikeastaan päästään tarinaan paremmin kiinni. Tai oikeastaan erilaisiin tarinoihin. Toki siinä välissä syvennetään päähenkilöiden keskenäisiä suhteita ja kemioita keitellään uusiksi. Painotan, että edellinen osa kannattaa ehdottomasti lukea. Muuten kaikki Psyykepassit ja Dominaattorit tuntuvat liian oudoilta.

Idea on se, että tarkastajat ja toimeenpanijat tekevät yhteistyötä kartoittaakseen latentteja rikoksentekijöitä ja estämällä tapahtuvat rikokset. Yleensä päädytään pysäyttämään tapahtumat ja vangitsemaan tulevat rikolliset. Tässä kakkososassa kuitenkin päädytään jopa käyttämään Dominaattorin tappavaa voimaa.

Tarinoissa nähdään mm. automatisoitu tehdas tappajarobotteineen ja sokkeloineen. Jahdataan myös salaperäistä Talismaania ja Spooky Boogieta hologrammihahmojen keskuudessa. Vaikka tarinat ja rikollisten savustaminen onkin toisaalta pääosassa, silti painopiste kallistuu takastajien ja toimeenpanijoiden suhteisiin. Silti ainakin pääparin, tarkastaja Akane Tsunemorin ja toimeenpanija Shinya Kôgamin välillä säihkyy ja kipinöi.

Koko tämän mangan tarinan ydin löytyykin itse sarjakuvasta: ”Me tarkastajat annamme toimeenpanijoille käskyjä ja valvomme heidän toimiaan. Toimeenpanijat tutkivat rikostapauksia rikollisten katsantokannalta.” Sekä: ”Eikä tule kuuloonkaan esittää, että olisimme ystäviä.”

Vahvaa ja kiinnostavaakin mangaa, joka kuitenkin mielestäni odottaa vielä sitä potkua persuuksille.
Seuraava osa ilmestyy 9.2.2018.

Sarjakuva: Hikaru Miyoshi
Alkuteos: Psycho-Pass committee
Hahmosuunnittelu: Akira Amano
Tarinasuunnittelu: Gen Urobuchi
Suomennos: Suvi Mäkelä
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää