Supermarsu


Pieni tyttö saa supermarsun voimat ja pelastaa Itämeren silakat


Tällaisia lastenelokuvia on aikuisenkin ilo katsoa. Alakoululainen Emilia (Ella Jäppinen) saa marsunpureman jälkeen supervoimia. Merenpoukaman Itämeren silakat ovat vaarassa, koska mereen valuu saasteita. Tämä on juuri sopiva tehtävä päästä käyttämään Supermarsun supervoimia. Vaikka lentäminen ei oikein aluksi vielä sujukaan, ja omassa arjessakin pitäisi uskaltaa toimia urheammin.

TARINA on mainio kasvutarina. Ja se perustuu Paula Norosen kirjaan Emilian päiväkirja – Supermarsu pelastaa silakat. Noronen on itse kirjoittanut elokuvan käsikirjoituksen. Norosen huumori on loistavaa. Sekä lapsiyleisö että aikuinenkin nauttii ja nauraa elokuvateatterin pimeydessä. Jopa ronskiakin huumoria on luvassa ja aikuinen varmasti nauraa hieman eri asioille kuin lapsi. Teksti on hyvin oivaltavaa. Vanupuikonnäköinen Anneli naurattaa vieläkin. Itselläkin alkaa tehdä mieli tutustua Supermarsuun muös kirjojen muodossa.

LEFFA on kiva yhdistelmä näytelmäelokuvaa ja animaatiota. Välillä animaatiot ovat jopa ilmeisen harkitusti hieman kökköjä, mutta se ei missään nimessä haittaa. Päinvastoin. Välillä trikeistä tuli mieleen vaikkapa ensimmäinen Superman elokuva vuodelta 1978.

Ella Jäppinen Emiliana on hyvä valinta rooliin. Tässä tytössä on potentiaalia. Myös muutkin lapsinäyttelijät ovat luentevia. Aikuisrooleja on paljon, osa jopa turhia ja niissä vilahtelee paljon kaikille tuttuja kasvoja.

Muutamassa kohdassa leffa hieman junnaa paikallaan ja hieman toistoakin on, mutta sen antaa anteeksi. Silakat ovat hurjan hauskoja!

Harvemmin suomalaisessa elokuvassa luullaan näin laadukasta ja Hollywoodtasoista musiikkia. Panu Aaltio on tehdyt upeaa sävellystyötä. Biisit ovat kuin mistä tahansa supersankari leffasta.

Mielellään tällaisen elokuvan käy hihittelemässä ja katsomassa.

Näitä lisää!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää