Tarkastaja Akane Tsunemori: osa 3


Scifitulevaisuus alkaa näyttää synkemmältä


Nyt sanoisin, että päästään tunnelmiin tämän tarinan ja mangan suhteen. Jälleen kerran viisi lehdellistä mangaa esitellään. Josta herääkin kysymys: onko Mangaa koskaan peruslättänässä sarjakuvamuodoss, vai aina tällaisena pokkarina? En tiedä. Meidät täällä pohjolassa ainakin on totutettu lukemaan vain tuota pokkaria väärin päin, näin siis tylsästi länsimaalaisittain. Mutta mutta. Nyt on koko Akane Tsunimori-sarjan, mielestäni paras opus käsissäni. Juttu alkaa kulkea. Syvenee ja synkistyy.

Tutut hahmomme alkavat selvittää menneisyyteen jo vaipunutta, periaatteessa kiellettyä tapausta, kunnes he saavat päällensä uuden keissin. Ōsōn sisäoppilaitoksesta katoaa tyttöjä. Joku tekee heistä sairaita muovitettuja patsaita yleisille paikoille. Näkyville ihmisille. Apua tarvitaan vankilaan suljetulta oudolta taiteilijalta. Tapaus ratkaistaan ja heti pukkaa uutta.

Hei kohta Herra Gōgami on hullussa labyrintissa outojen metsästäjien tähtäimessä, samalla kun hurjat robottikoirat yrittävät raadella. Tästä tuli mieleen Black Mirrorin uusimman kauden eräs jakso. Tosin tämä manga on varmasti kirjoitettu jo aiemmin.

Kirjoittaja/taiteilija pysyy samana, joten voitte tarkistaa arvioni hänen kyvyistään aikaisemmista arvioista. Sen verran kyllä sanon, että loppua kohden ruutuihin ilmestyy epätyypillistä mangataidetta. Kaunista kuin mikä. Näyttää siltä, että tämä sarjakuva on eräänlainen tulevaisuuden C.S.I. Synkähköllä twistillä.

Pidän siitä, mihin suuntaan tämä etenee.

Sarjakuva: Hikaru Miyoshi
Alkuteos: Psycho-Pass committee
Hahmosuunnittelu: Akira Amano
Tarinasuunnittelu: Gen Urobuchi
Suomennos: Suvi Mäkelä
Punainen jättiläinen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää